Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over AZ – Ajax

Ajax zet zondagmiddag koers naar Alkmaar voor de eredivisietopper tegen AZ. De koploper en nummer twee van de competitie ontlopen elkaar niet veel en dus zullen alle zeilen moeten worden bijgezet om tegen AZ een goed resultaat te behalen. Hoog tijd om ter voorbereiding op de wedstrijd nog drie belangrijke dingen in je oren te knopen!

14 december 2019 - 12:21
Copyright-ProShots-2986521
Vorig jaar liep het uitduel met AZ uit op een teleurstelling (1-0). © Pro Shots

Wedstrijd gratis te zien op FOX Sports
We beginnen onze voorbeschouwing met een TV-tip. Je hoeft als klant van KPN, Canal Digitaal, Online.nl of T-Mobile helemaal niks te missen van de topper tussen AZ en Ajax. De wedstrijd wordt namelijk uitgezonden op Fox Sports 1, de zender die standaard in het basispakket van bovengenoemde televisieproviders zit. Zit je bij een andere aanbieder? Dan kan een dagpas uitkomst bieden.

Als je zin hebt in analyses en bespiegelingen vooraf, dan moet je zorgen dat je de kijkbuis om 16.00 uur inschakelt. Driekwartier later volgt de aftrap. Zit je op de weg, dan zijn de mannetjes van NPO Radio 1 jouw beste vriend. Op die manier krijg je alle wedstrijdemoties via je speakers mee. Verder volg je Ajax natuurlijk via ons! We zijn uitgebreid aanwezig via deze site, TwitterInstagram en Facebook.

AZ is koning van de clean-sheets
Het is dit seizoen maar weinig ploegen gelukt om tot scoren te komen tegen AZ. In de competitie vonden tot nu toe alleen Vitesse, Sparta, Willem II en sc Heerenveen het net tegen de ploeg uit Alkmaar. AZ-keeper Marco Bizot hield al elf wedstrijden zijn doel schoon, het vaakst van alle eredivisiekeepers. Dit alles lezen we in een uitgebreide analyse van Voetbal International.

Ook op Europees vlak is AZ koning van de clean-sheets. VI legde de resultaten van de Alkmaarders naast die van ploegen uit de vijf grootste Europese competities en kwam tot de conclusie dat AZ ook dan de lijstaanvoerder is. De ploeg van Arne Slot blijft clubs als Paris Saint-Germain (10 clean-sheets) en Atlético Madrid (7 clean-sheets) voor. FC Twente uit het seizoen 1971/1972 is de laatste Nederlandse ploeg die in vijftien speelrondes al elf keer geen tegendoelpunt kreeg.

De Wit ziet Ajax als favoriet
Dani de Wit maakte deze zomer de overstap van Amsterdam naar Alkmaar. De middenvelder speelde sinds zijn achtste in het shirt van Ajax, maar koos er toch voor om zijn heil ergens anders te zoeken. Voor de draufgänger is de wedstrijd van zondag dus niet alleen een eredivisietopper, maar ook een weerzien met zijn oude werkgever. “Ik heb nog nooit tegen Ajax gespeeld, dus het is heel bijzonder," vertelt De Wit voor de draaiende camera van de NOS.

AZ draait goed op het moment, maar toch denkt de oud-Ajacied dat de Amsterdammers de grootste kanshebber voor een overwinning zijn. “Ajax is altijd wel de favoriet, maar dit seizoen hebben we al laten zien wat we kunnen. We zijn tot veel in staat. In de Europa League, in de competitie en in de toppers tegen Feyenoord en PSV. Nu willen we ons graag meten met Ajax.”

Overigens hoopt AZ-trainer Slot nog wat informatie over Ajax bij De Wit los te peuteren. “We zullen morgen nog wel even bij Dani langslopen. Op detailniveau kan hij er misschien nog iets over zeggen," aldus de oefenmeester.

AZ en Ajax trappen zondagmiddag om 16.45 uur af in het dakloze Afas Stadion.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >