Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Doelpunt, maar ook dribbels bezorgen Gravenberch een wallpaper

Eerlijk is eerlijk, we hebben best weer zitten twijfelen. Een juichplaat of toch een actiefoto? We zijn voor optie B gegaan, juist omdat Ryan Gravenberch niet zo'n ontzettende doelpuntenmachine zal blijken. Hij droeg bij aan de winst op ADO Den Haag (6-1). Door te scoren dus, maar ook met dribbels.

22 december 2019 - 17:30
gravenberchwallpapercar
Niet scoren, maar dribbelen lijkt het handelsmerk van Gravenberch. © Pro Shots

Het lijkt alweer een eeuwigheid geleden dat Gravenberch debuteerde in het Ajaxshirt en dat klopt ergens ook wel, want we zijn inmiddels anderhalf jaar verder in de tijd. De afgelopen periode zagen we Gravenberch vaker niet dan wel, maar de laatste weken staat hij weer in de spotlights.

Gravenberch kreeg deze week twee basisplaatsen. We kunnen niet zeggen dat hij zijn uitverkiezing tegen Telstar (3-4) waarmaakte en ook tegen ADO was sprake van een wisselvallige start, maar toen begon het te draaien en zagen we dingen die we wel van Gravenberch verwachten.

We doelen daarbij niet eens op zijn rake uithaal, maar boven alles op de dribbels die hij uitvoerde. Dat waren er veel. Als we de cijfers goed hebben bekeken, kon achter zes van zijn zeven dribbels een vinkje worden gezet. En ja, het was 'slechts' tegen ADO. Maar Gravenberch is ook nog altijd 'pas' zeventien lentes jong.

Wie weet wat we in de toekomst van Gravenberch kunnen verwachten, al moet hij dan wel Mino Raiola zo ver krijgen om zijn contract te verlengen. Dat wordt nog even een dingetje. Wij zijn benieuwd of die krabbel er komt, wij zijn benieuwd wat Gravenberch in zijn mars heeft.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >