Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

AZ - Ajax zondag 'gewoon' in Alkmaar en met publiek

Tsja, wat is nog 'gewoon' deze dagen? Feit is in ieder geval dat de topper tussen AZ en Ajax zondag doorgang vindt. En dat er publiek welkom is in het grotendeels dakloze Afas Stadion. De gemeente zette het licht op groen, wat inhoudt dat de nummers één en twee van de eredivisie het tegen elkaar opnemen.

10 december 2019 - 10:48
azuitgaatdoorcar
Het stadion is er nu gelukkig een stukje beter aan toe! © Pro Shots

AZ heeft alle plooien glad weten te strijken en dus gaf de gemeente Alkmaar toestemming aan de club om huiswaarts te keren. De ploeg speelde zijn wedstrijden dit seizoen tot dusver in Den Haag, nadat in de zomer het dak van het Afas Stadion was ingestort.

Alsof dat al niet erg genoeg was, kwam vervolgens fout na fout aan het licht. Al met al is het een wonder dat het niet eerder fout ging en dat er geen slachtoffers zijn gevallen. Dit zorgde er nu uiteraard voor dat de gemeente met de grootst mogelijke zorgvuldigheid opereerde.

Dit was zo nu en dan weer tegen het zere been van AZ, waarna een nieuwe soap was geboren. Zo'n beetje iedere dag was er (non-)nieuws over de toestand van het stadion en de gevolgen voor AZ - Ajax, maar uiteindelijk komt alles op z'n pootjes terecht. AZ moet nog wel wat laatste zaken in orde maken.

Daardoor geldt er nu in feite nog steeds een klein voorbehoud, maar iedereen – gemeente en onderzoeksorganisatie TNO – is ervan overtuigd dat het stadion weer als veilig mag worden beschouwd. Als dit vrijdag tijdens de laatste ronde inderdaad blijkt, worden alle aanschrijvingen opgeheven.

En in een veilig stadion mag zondag worden gevoetbald, voor volle tribunes. Het belooft voor Ajax een uitdagende wedstrijd te worden, zeker na het verlies tegen Willem II (0-2). Daarom is het des te fijner dat er 750 Ajacieden plaatsnemen in het uitvak om het elftal van Erik ten Hag vooruit te schreeuwen.

Hup!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >