Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Vrouwen verliest return in Eredivisie Cup van PSV

Het is Ajax Vrouwen niet gelukt om het kalenderjaar van 2019 winnend af te sluiten. De ploeg van Danny Schenkel verloor vrijdagavond in de Eredivisie Cup van PSV. De heenwedstrijd eindigde nog in een gelijkspel, maar tijdens de return op eigen bodem trokken de Eindhovenaren aan het langste eind.

14 december 2019 - 10:53
2019-10-13-Ajax-vr-PSV-vr-018
De ‘Amsterdames’ hebben wel eens betere wedstrijden gespeeld. © Ajax Images

Ajax Vrouwen speelde niet echt een gelukkige wedstrijd. De dames moesten in eigen huis winnen om naar de hoogste categorie in de Eredivisie Cup te stijgen, maar er werd vrijwel niks gecreëerd. De bezoekers waren daarentegen een stuk effectiever en kwamen na de eerste de beste counter op voorsprong. Het doelpunt kwam op naam van Katja Snoeijs.

Het grootste gevaar van de ‘Amsterdames’ kwam pas na een half uur spelen. Vanity Lewerissa kreeg de mogelijkheid om haar ploeg weer op gelijke hoogte te schieten, maar de voorzet van Soraya Verhoeve werd niet gepromoveerd tot doelpunt.

Na de thee was het spelbeeld vrijwel hetzelfde. Ajax Vrouwen probeerde wel op zoek te gaan naar de gelijkmaker, maar tot gevaarlijke kansen kwam het niet. Kayleigh van Dooren dompelde de Amsterdammers vervolgens definitief in rouw door de Lampenclub op een 2-0 voorsprong te schieten. Daarmee stond ook gelijk de eindstand op het scorebord.

Zo sluit Ajax Vrouwen het kalenderjaar van 2019 dus verliezend af. De eerstvolgende wedstrijd is pas weer op 9 februari. Dan reizen de dames af naar Enschede voor de eredivisietopper tegen FC Twente. De Eredivisie Cup krijgt eveneens een vervolg in februari.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >