Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax, Ten Hag en Ziyech in prijzen op Sportgala van Amsterdam

Ajax mag dan in een sportief dipje verkeren, dat neemt niet weg dat er nog altijd met veel genoegen wordt teruggekeken op kalenderjaar 2019. Dat werd maandagavond weer eens onderstreept op het Sportgala van Amsterdam. Erik ten Hag en Hakim Ziyech vielen in de prijzen.

17 december 2019 - 09:12
sportgala-1200
Hoppa, weer drie trofeeën voor op de plank! © Ajax Images

Op het Sportgala van Amsterdam worden elk jaar de zogeheten Fanny’s (de prijs is vernoemd naar atlete Fanny Blankers Koen) uitgereikt aan de sportvrouw, sportman, coach én talent van het jaar. Je krijgt zulke prijzen niet zomaar en om de prestaties van Ajax in 2019 kon natuurlijk niemand heen.

Ten Hag werd daarom het podium opgehaald, waar hij werd uitgeroepen tot Coach van het Jaar. De Sportman van het Jaar kwam ook uit Ajaxkringen en werd niemand minder dan Hakim Ziyech. De tovenaar was niet aanwezig op het gala, maar zijn coach nam namens hem de prijs in ontvangst.

Waren dat de prijzen voor Ajax? Oh nee, zeker niet, wat de club kreeg ook nog eens de trofee voor de Sportploeg van het Jaar. Directeur spelerszaken Marc Overmars klom het podium op en nam het beeldje stevig beet.

Dat Ajax in de prijzen zou vallen op het Sportgala in eigen stad, wekt geen verbazing. De ploeg vermaakte in 2019 met vaak oogstrelend voetbal en trok als een brutale wervelwind door Europa, waar het avontuur uiteindelijk strandde in de halve finale van de Champions League. Die teleurstelling werd geslikt, waarna de schaal en de KNVB-beker gelift konden worden.

Ten Hag had concurrentie van Brian Finnegan (honkbal) en Rick Mathijsen (hockey), terwijl Ziyech ex-ploegmaatje Matthijs de Ligt en wielrenner Dlyan Groenwegen voorbleef.

We zijn benieuwd of Ajax eind 2020 weer goed is vertegenwoordigd op hetzelfde gala. Dat betekent namelijk dat het dipje waarin we nu verkeren inderdaad tijdelijk was.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >