Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax bij loting zestiende finales Europa League gekoppeld aan Getafe

Ajax neemt het in de zestiende finales van de Europa League op tegen Getafe. Het wordt het eerste optreden in het tweede Europese toernooi sinds de finale van 2017 in Stockholm. De Ajacieden starten 20 februari met een uitwedstrijd en de return is een week later op donderdag de 27ste.

16 december 2019 - 13:23
getafelotingcar
Hopelijk kunnen we opnieuw juichen in Madrid! © Pro Shots

Ondanks het behalen van maar liefst tien punten in groep H van de Champions League werd Ajax toch veroordeeld tot het spelen van Europa League. Gelukkig was er een vangnet, maar of we er nu al het moois van kunnen inzien? Dat is nog maar zeer de vraag...

Misschien wordt het leuker als er goede resultaten worden neergezet tegen Getafe. De nummer vier van Spanje kreeg in La Liga pas tien tegentreffers en werd in groep C van de Europa League tweede in een groep met FC Basel, Krasnodar en Trabzonspor.

Een nadeeltje is wel dat in het onderkomen van Getafe, Coliseum Alfonso Pérez genaamd, slechts 17.000 toeschouwers passen, waardoor er sprake zal zijn van een klein uitvakje. Wij rekenen op plek voor slechts zo'n achthonderd Ajacieden, dus dat vakje loopt ongetwijfeld vol.

We weten in ieder geval hoe leuk de Europa League kan zijn. Er kunnen ook in dit toernooi voor altijd herinneringen worden geboren en de Europese tripjes liegen er vaak niet om. Op zich zijn we Madrid gewend van de Champions League, dus wat dat betreft zijn de adresjes bekend.

En dan zien we wel waar het avontuur van Ajax ons weer brengt, maar hopelijk wordt het uiteindelijk Gdansk! Informatie over de kaartverkoop volgt op een later moment.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >