Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

Stoeltje 63: Buitenaardse Hakim

Dat ik Ajax Life een warm hart toedraag mag duidelijk zijn, toch is die traditie van elke wedstrijd een wallpaper, altijd langs me heengegaan. Tot vandaag. Bij het zien van de laatste springen de tranen in mijn ogen. Hier ben ik op deze druilerige donderdag helemaal niet op berekend.

28 november 2019 - 17:31
stoeltjeziyechlillecar

Het Franse mannetje dat het veld op rent om dichtbij zijn Held Hakim Ziyech te zijn, lijkt in veel opzichten op de voorgrond te staan. Je ziet zijn gezicht, dat baadt in het licht. Van Ziyech zie je niets van zijn gezichtsuitdrukking, maar zijn houding spreekt bibliotheekdelen. Check de wallpaper hier.

Het komt niet in me op dat het jochie iets doet wat niet mag. Hij heeft niets van hooligan Wesley, terwijl hij in wezen niet veel anders doet. Het is Hakims reactie die dit idee meteen wegblaast.

Zijn reactie is haast niet van deze wereld. Ziyechs telepathische samenwerking met Quincy Promes is al buitenaards, maar wat hij hier doet, is het briljantste van de avond.

Het komt niet in me op dat het jochie iets doet wat niet mag

Dat jongetje staat voor zo veel. Misschien zelfs voor de duizenden mensen die hem niet eens zo heel lang geleden nog tweewekelijks massaal uitfloten in de Johan Cruijff Arena. Of voor de Amsterdams Marokkaanse tieners die ik jaren les heb gegeven. Geen één leek echt voor Ajax.

Ze droegen shirts van veel clubs. Real Madrid, FC Barcelona, Bayern München, zelfs PSV, maar nooit Ajax... Dat had voor hen net zo goed Kopenhagen als thuisbasis kunnen hebben. Dat zal nu wel anders zijn.

Er is nu een Frans jongetje dat de wet overtreedt om bij zijn Ajaxheld te zijn. Die hem trakteert op een knuffel. Alles is nu anders.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >