Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

Bijpraten met Dest: roofbouw en prikkels, leermomenten en diepte zoeken

Sergiño Dest is niet altijd meer verzekerd van een basisplaats. En tegelijkertijd wordt het tijd voor een volgende stap, zo hoorden we zijn trainer zeggen. Als je hier een enerverende invalbeurt tegen Heracles Almelo (4-1) aan toevoegt, is er meer dan voldoende gespreksstof bij een ontmoeting tussen Ajax Life en Dest.

24 november 2019 - 21:49
bijpratendestcar

Sergiño, heb je Klaas Jan Huntelaar al gesproken over de 4-0?
“Ik hoorde van Klaas dat het doelpunt op zijn naam komt. Als dat zo is, moet ik wachten op de volgende. Klaas ging van die grapjes maken en zei tegen mij: mooie assist, haha. Maar we hebben tenminste gescoord voor het team. Een assist of doelpunt voelt voor mij allebei even goed.”

Hoe kijk je terug op jouw enerverende invalbeurt?
“Ik vond dat ik er scherp in kwam, ik was gelijk kort. Ik voorkwam een tegengoal en stond met goede energie op het veld. Die goal of assist was helemaal mooi, maar toen die grote fout in de laatste minuut. Dat is natuurlijk minder. Alles was mooi en toen was dit minder, maar dat is een leermoment. Ik heb hier echt van geleerd, zo'n fout ga ik nooit meer maken.”

Wat heb je precies geleerd?
“Dat ik in zulke situaties niet zo moet handelen. Ik deed niets geks, maar was een beetje te nonchalant en dacht dat mijn mannetje nog wat verder weg stond. Maar hij was er al snel bij. Voortaan gaat dit niet meer gebeuren. Misschien is het leermoment dat ik ook op 4-0 scherp moet zijn. Dat zou kunnen.”

Erik ten Hag vertelde dat er dit seizoen een beetje roofbouw op jouw is gepleegd. Voel je dat zelf ook zo?
“Ik voelde me na een tijdje wel heel erg belast en dat hoort erbij, maar zulke dingen moet je leren. Wat ik merkte? Je voelt gewoon dat er pijntjes beginnen te komen en sommige van die pijntjes belemmeren je om optimaal te presteren. Ik had last van mijn aanhechtingen, maar uiteindelijk moet je door bikkelen want ik wil ook graag spelen.”

Kun je dan wel alles geven of word je echt gehinderd?
“Je voelt het naarmate je meer, een beetje... Aan het einde van een wedstrijd, merk je het. Het belemmert je wel, maar als ik moet gaan, moet ik gaan. Ik probeer wat slimmer te spelen en soms een beetje in te houden. Want als het moment er is om te rennen, dan ren ik. De trainer heeft het er niet met mij over gehad, ik voelde het zelf ook wel en we zitten allemaal op één lijn. Ik ben het eens met de trainer.”

Ten Hag vertelde ook over nieuwe prikkels die hij jou moet bieden, hoe zit dat?
“Ik heb aan het begin van het seizoen grote stappen gemaakt en zat lekker in mijn vel. Maar ja, ik ben ook nog jong en er valt nog veel meer uit te halen. Daarom is het nu ook heel goed dat Noussair Mazraoui terug is, zodat we elkaar scherp kunnen houden en beter gaan maken. Hij vormt mooie concurrentie.”

Is één van jouw verbeterpunten dat je jezelf moet afremmen en niet te snel diep moet gaan?
“Dat zijn tactieken die worden bedacht door de trainer en ik wil er niet voor zorgen dat de tactiek niet meer klopt. Soms wil de trainer dat dus soms doe ik dat gewoon. Maar je kunt niet alles van een blaadje doen, je moet zelf ook creatief zijn en dingen doen.”

Is het dan een kwestie van momenten leren herkennen: nu wel, dan niet?
“Ik denk zeker dat dit een rol speelt, maar ik ben nog jong. Het is goed dat we hier al met zo veel diepgang over kunnen praten, want dan wordt het tijd om de volgende stap te maken. Ik denk dat ik zeker potentie heb. Soms moet ik in een wedstrijd wat meer doseren en slimmer spelen, maar dat komt vanzelf met meer ervaring.”

Tenslotte, hoe kijk jij naar het uitduel met Lille OSC en welke rol denk je te krijgen?
“Ik weet echt niet of ik ga spelen. Er kunnen wat dingen veranderen, maar als ik speel dan doe ik mijn uiterste best en probeer ik goede energie te brengen. Dreigend zijn en ook verdedigend mijn mannetje staan, maar niet alles van een blaadje. Nee, natuurlijk niet. Je krijgt opdracht en die moet je uitvoeren, maar je kunt niet alles letterlijk nemen. Soms moet je ook je eigen dingen doen, want ik ben geen robot.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >