Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

Ajax Life magazine 4: win boek uit onze rubriek Ajax Life leest!

Er komen tijdens het seizoen heel wat voetbalboeken uit. In ons magazine Ajax Life besteden we elke editie aandacht aan nieuwe (en soms oude) publicaties. Extra leuk: als lid van SV Ajax maak jij kans een tof boek te winnen. Kijk maar snel!

22 november 2019 - 07:58
boek-1200

In het vierde nummer besteden we aandacht aan een kwartet nieuwe boeken die overgoten zijn met een Ajaxsausje.

Zo schreef Menno Pot een boek met de titel Het nieuwe Ajax. Het seizoen 2018/2019 verdiende een eerbetoon. Hij geeft antwoord op zijn eigen vraag hoe Ajax zichzelf opnieuw uitvond. Bezinning, verdieping en duiding. Pot beschrijf het in veertien hoofdstukken (logisch) en verdrinkt daarbij niet in lofuitingen. Hij waarschuwt ook: laat dit Ajax geen vreemdelingenlegioen worden.

Luca Caioli is er vaak snel bij met zijn boeken. Hij schreef al vroegtijdig over Neymar, Messi en Ronaldo en brengt nu ook het verhaal over Frenkie. Caioli schreef het boek zonder de medewerking van de hoofdpersoon, maar sprak wel dorpsgenoten, vrienden, oud-ploeggenoten en ex-trainers. Van Arkel tot Camp Nou. 

Dan is er uiteraard ook het veelbesproken boek KEIZER over Piet Keizer. Dit rijkelijk geïllustreerde boek mag volgens schrijvers Bart Jungmann en Jaap Visser geen biografie genoemd worden, maar toch krijg je het complete verhaal voorgeschoteld. Talloze oud-collega's en onbekendere kennissen praten over de buitenspeler. Naast foto's uit het archief van SV Ajax bevat het boek veel uniek materiaal uit het privé-archief van de familie Keizer.

Tot slot is er het boek Maup Caransa van Wim Pelt. De naam van de Joodse vastgoedmagnaat Caransa is onlosmakelijk aan Ajax verbonden. Hoewel de Amsterdamse miljonair nooit een officiële functie binnen Ajax bekleedde, onderhield hij begin jaren zestig al een warme band met clubvoorzitter Jaap van Praag. De flamboyante ondernemer stak volgens toenmalige betrokkenen veel geld in Ajax.

We mogen één van de vier boeken weggeven. Wil jij hier kans op maken? Doe dan mee met onderstaande prijsvraag. Meedoen kan tot en met 5 december. In het formulier hieronder kun je het boek aanvinken dat jij graag zou winnen.

Prijsvraag: Tegen welke club maakte Frenkie de Jong zijn allereerste treffer voor het eerste elftal van Ajax?

Wil jij ons magazine Ajax Life ook ontvangen, meedoen aan prijsvragen en evenementen? Sluit je dan nu aan bij Supportersvereniging Ajax!

[gravityform id="416" title="false" description="false" ajax="true"]

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >