Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

Ajacieden stappen op Amsterdam CS in de trein naar Lille

Een 'normaal' mens maakt ongetwijfeld soms of vaak gebruik van het openbaar vervoer. Ajacieden zijn echter niet altijd normale mensen. Daarom is het groot nieuws als de selectie verzamelt op Amsterdam CS om in de trein naar Lille te stappen. Hier wat foto's!

26 november 2019 - 14:35
ajaxmetdetreincar

De timing van de treinreis naar Frankrijk is alvast uitstekend en voor deze maatschappelijke keuze wordt Ajax terecht bedolven onder de complimenten, maar laten we niet vergeten dat het stiekem ook gewoon heel praktisch is. Er gaat toch niemand met het vliegtuig naar Lille?

Ook niet iedereen pakt de trein, maar met de bus ben je toch al snel een stukje langer onderweg. En als de NS vervolgens aanbiedt om een speciale, rechtstreekse trein te laten rijden, ben je wel gek om niet toe te happen. En dus laten de Ajacieden zich dinsdagmiddag op comfortabele wijze vervoeren.

Het kost Ajax zo'n 2,5 uur om Amsterdam te verruilen voor Lille, waar woensdag het treffen met de plaatselijke OSC op het programma staat. Geen onbelangrijk potje, want Ajax moet ervoor zorgen dat het doordendert in de Champions League. Helaas zonder de geschorsten Daley Blind en Joël Veltman, die zijn aangewezen op het kijken van televisie.

De geblesseerde David Neres is eveneens niet van de partij. Dat wisten we natuurlijk al. Hier staat een meevallertje tegenover, want Noussair Mazraoui zit 'gewoon' in de trein. Mazraoui's knie schoot op slot tijdens het gewonnen thuisduel (4-1) met Heracles Almelo, maar hij is snel hersteld. Dat is fijn, want dan zijn er extra mogelijkheden voor Erik ten Hag om de basiself in te richten.

Desondanks is de selectie natuurlijk wat uitgedund. Daarom is besloten om de achttienjarige middenvelder Jurriën Timber over te hevelen vanuit Jong Ajax. Of, om in treintermen te blijven: er staat voor Ten Hag een extra sein op groen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >