Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ziyech over klik met Promes: ‘Dit valt niet meer te verdedigen’

In het uitvak zag iedereen het al gebeuren. Dat gold beneden echter niet voor de defensie van Lille OSC. Hakim Ziyech kapte met rechts en slingerde de bal met links richting tweede paal. Daar liep Quincy Promes de bal weer eens attent binnen: 0-2.

28 november 2019 - 08:53
promes-1200-ziyech
Het recept 'Ziyech snijdt de bal perfect aan' werd weer eens opgediend in Lille. © Pro Shots

Het was echt grappig hoe het ging in de hoek van het stadion. De supporters kennen het recept inmiddels. De goal van Promes moest nog vallen, maar twee tellen voordat de bal het net raakte, wist het uitvak al dat dit ging gebeuren.

“Ja, komt-ie,” hoorde je op moment dat Ziyech zijn tegenstander uitkapte en de bal goed legde voor zijn linkervoet. Promes wist het ook al en twee keer knipperen met de ogen later kon er gejuicht worden. Het was een kopie van de twee treffers tegen Heracles (4-1).

“Dit valt, denk ik, niet te verdedigen,” stelde de spelmaker bij Veronica over zijn connectie met Promes. “De ballen zijn zó scherp aangesneden en Quincy loopt ook gewoon goed. Ik weet vaak al waar-ie is en hij maakte het ook nu weer schitterend af.”

Er staat sowieso geen maat op Ziyech en het is te hopen dat zijn armblessure meevalt. Hij kreeg de bal in de tweede helft van dichtbij hard tegen zijn arm geknald en in de catacomben hing deze wat slapjes lang zijn lichaam.

“We moeten kijken hoe ernstig het is, maar het doet best wel veel pijn. Het voelt niet alsof het gebroken is, want dan had ik mijn arm helemaal niet kunnen bewegen. Ik heb wel moeite om mijn arm omhoog te houden,” aldus de Ajacied die het zijn naam scanderende uitvak nog bedankte door te zwaaien met zijn goede arm.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >