Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Vier wangen Johan Cruijff Arena gaan nog voor einde seizoen 'dicht'

Het interieur van de Johan Cruijff Arena staat weer een ongetwijfeld mooie verbetering te wachten. Er wordt dit voorjaar begonnen met het dichten van de vier wangen in de hoeken van het stadion. En dit alles moet nog voor het einde van het seizoen gereed zijn.

15 november 2019 - 17:26
wangendichtcar
Links en rechts zie je de 'wangen', waar nu nog rode vlaggen hangen. © Pro Shots

De wachtlijsten met Ajacieden zijn ongekend omdat werkelijk iedereen naar het fantastische spel van Ajax wil kijken en daarom is ieder extra stoeltje in de Johan Cruijff Arena er eentje. Des te interessanter was het dat het plan op tafel kwam om 800 tot 1000 extra plekken te realiseren. Dit plan wordt werkelijkheid.

Tijdens de eerste maanden van 2020 worden de vier wangen gedicht, zo weet Ajax Life nadat tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) al een voorzet werd gegeven. De vier wangen zijn de plekken waar je tijdens thuisduels van Ajax grote vlaggen met de drie oude plus het huidige logo ziet hangen. Die vlaggen worden vervangen door tribunes.

Eigenlijk mag een stadion richting een eindtoernooi niet veel veranderingen meer doorvoeren, maar de Uefa vindt extra plekken zeer interessant met het oog op het EK 2020 dat komende zomer onder meer in de JC Arena wordt gespeeld en vanwege de enorme populariteit van de club is Ajax uiteraard ook groot voorstander.

We hoorden eerder vanuit de JC Arena dat het dichten van de wangen een flinke investering vergt die je niet snel terug verdient, maar het positieve advies van de Uefa en de steun van Ajax zorgen ervoor dat plannen nu overhoop gaan en de wangen alsnog worden gedicht. Op korte termijn zelfs.

Overigens waren de wangen twintig jaar geleden tijdens het EK 2000 nog gedicht met tijdelijke tribunes, maar het gaat nu echt om permanente plekken. Plekken ook die in de toekomst gewoon gevuld kunnen worden door supporters van Ajax en dus gaat de huidige capaciteit (54.990) van de JC Arena straks dik door de 55.000.

Overigens moet het ook in de toekomst voor hulpdiensten en opbouwers van podia voor concerten mogelijk bijven om gebruik te maken van de openingen in de hoek van het stadion. Dit betekent dat de wangen tot een bepaalde hoogte (of laagte, zogezegd) worden gedicht.

Er zijn vaste knappe knoppen die precies weten wat er wel en niet mogelijk is. We zijn in ieder geval onwijs benieuwd naar de eerste tekeningen!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >