Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Vereerde Ziyech geeft shirt aan vader jonge veldbestormer

Het was in Lille de avond van Hakim Ziyech. Hij scoorde al na twee minuten, gaf weer eens een assist op Quincy Promes, viel uit met een armkwetsuur en trakteerde een jonge veldbestormer op een innige knuffel.

28 november 2019 - 08:19
ziyech-ventje-1200
Ziyech beschermt zijn fan tegen de aanstormende stewards. © Pro Shots

Dat laatste was een meer dan bijzonder moment. Een kleine voetbalsupporter kon zich op zeker moment écht niet meer bedwingen. Hij moest en hij zou! Durfde hij het… Ja! 

En dus zagen de verbouwereerde toeschouwers in het Stade Pierre Mauroy plotseling een brutaal snuitertje met razendsnelle pasjes over het veld rennen. In één streep richting zijn grote idool. Ziyech zag het mannetje op hem afkomen en sloot hem liefdevol in zijn armen.

De stewards die erachter aan gesneld kwamen, zagen dat het goed was, zeker toen Ziyech een stukje met het ventje meeliep het veld af. Om te laten zien dat er niks aan de hand was. Arm om hem heen, nog een paar lieve woorden toefluisterend, waarbij hij zijn belagertje z'n shirt beloofde.

Dat shirt overhandigde hij uiteindelijk aan de vader van de jongen, omdat het veldbestormertje zelf niet meer terugkeerde op de tribune. Ziyech kon de brutale actie van zijn fan in ieder geval wel waarderen. “Ik voelde me vereerd,” stelde hij dan ook voor de camera van Veronica.

Dat is ook niet zo gek, want normaal gesproken zien we dit soort taferelen rond supersterren als Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. Dat Ziyech populair is in Lille bleek al bij aankomst met de trein en ook rondom zijn wissel kreeg hij applaus van delen van het Franse publiek.

Ziyech besloot de veldbestormer zonder nadenken in zijn armen te sluiten. “Dit gebeurt niet zo snel. Het is gewoon een kleine jongen die zijn idool ziet. Dat kun je ook op deze manier oplossen. Dat hoeft niet altijd op een harde manier te gebeuren.”

Nadat Ziyech een stukje met de jongen was meegelopen, namen twee stewards het over. Langs de zijlijn gleed één van de twee uit, maar het krullenkoppie bleek beleefd. Hij hielp zijn bewaker weer overeind. Keurig!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >