Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Veltman spreekt schande van tweede gele kaart na hands

Joël Veltman kan amper geloven wat er op Stamford Bridge is gebeurd. De verdediger kreeg een tweede gele kaart na een handsbal waar hij bar weinig aan kan doen. Hij werd daarmee de tweede Ajacied in dezelfde aanval van Chelsea die rood incasseerde. Veltman spreekt van een schande.

06 november 2019 - 01:37
veltmanchelseacar
Veltman is niet de enige. Niemand snapt er nog iets van... © Pro Shots

Veltman zeulde al vanaf de 31ste minuut een gele kaart met zich mee. Een gele kaart kreeg hij gek genoeg niet voor het veroorzaken van een penalty in de vierde minuut, maar dat maakte de scheids dubbel en dwars 'goed' na een onfortuinlijke handsbal.

Het gekke is dat veel Ajaxsupporters op Twitter al vergif innamen op een rode kaart van Veltman, omdat zulke zaken nu eenmaal een beetje aan hem kleven. Het komt Veltman nu weer op bakken kritiek te staan, maar vergeet niet dat hij met een goede verdedigende ingreep ook aan de basis stond van de 1-4.

Dat is helaas echter wel vergeten, zoals we ook vinden dat de 'gewonnen wedjes' het in feite niet eens verdienen om uitgekeerd te worden. “Het is een schande! Zoiets als dit heb ik nog nooit meegemaakt,” aldus Veltman voor de camera van Veronica.

“Volgens mij heb ik mijn hand gewoon langs mijn lichaam,” legt Veltman uit. De verdediger springt juist altijd in het oog door zijn keurige houding – om deze situaties te voorkomen – en dat maakt het eigenlijk alleen maar frappanter dat hij juist wegens hands van het veld werd gestuurd.

“Zelfs als hij een penalty geeft, wat ik al totaal niet begrijp, is dit geen gele kaart waard,” vervolgt Veltman, die bizar genoeg in de kleedkamer gezelschap had van Daley Blind. De kicksen vlogen in het rond, hoorden we, maar wat het duo na de onvermijdelijke 4-4 zag, kon Veltman best bekoren.

“We hoopten het einde van de wedstrijd te halen met een gelijkspel. De jongens hebben het prima gedaan, ik heb ze zien vechten als leeuwen. Uiteindelijk nemen we tenminste nog een puntje mee. De poule ligt helemaal open, met drie clubs op zeven punten en het wordt spannend. We hadden uitstekende zaken kunnen doen.”

Helaas was Veltman na Chelsea - Ajax slechts beperkt beschikbaar voor interviews omdat hij zich verplicht moest melden bij de dopingcontrole.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >