Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Uefa wijst beroep van Ajax af, geen supporters naar Chelsea

Een delegatie van Ajax meldde zich vrijdag bij de Uefa voor het beroep tegen de opgelegde straf. Helaas zit er - zoals wel vaker - een verschil tussen gelijk hebben en gelijk krijgen. Ajax kreeg van de Europese voetbalbond nul op het rekest.

01 november 2019 - 23:29
chelsea-stamford-bridge-1200
Stamford Bridge, de thuishaven van Chelsea. © Pro Shots

De voorwaardelijke straf van een jaar - opgelegd na de uitwedstrijd bij Benfica van vorig seizoen - is onvoorwaardelijk geworden. Daarbovenop is wederom een voorwaardelijk straf voor een wedstrijd zonder uitsupporters bij nieuwe wanordelijkheden gekomen, met een looptijd van een jaar. De twee opgelegde geldboetes blijven eveneens gehandhaafd.

Ajax ontving eind vorige week de motivering voor de straffen die op 17 oktober waren opgelegd. Op basis daarvan werd besloten tegen alle straffen beroep aan te tekenen. Dat diende vrijdag mondeling in Nyon, helaas met een onbevredigende uitkomst.

Zoals bekend is Ajax bestraft wegens ‘wanordelijkheden en vernielingen’ op de avond van Valencia-uit. Het gekke is dat de awayday in Valencia een voorbeeld is van hoe het hoort en dat de uitfans die ter plekke waren prachtige herinneringen bewaren aan de 0-3 waar zij getuige van waren.

Toch vond de Uefa het nodig om een procedure te starten en Ajax zelfs te bestraffen, waarbij de voorwaardelijke straf werd omgezet in het definitief spelen van een uitwedstrijd zonder publiek. Ook werd hier, naast een geldboete, weer diezelfde proeftijd van één jaar aan gehangen.

Ajax kan zich nog altijd totaal niet vinden in de achterliggende motivatie van de Uefa en vindt de zware straf onterecht. Een delegatie van de club stapte vrijdag dus in het vliegtuig om dit met gegronde argumentatie kenbaar te maken bij de Europese voetbalbond. Het is echt goed dat Ajax zo opkomt voor zijn supporters, maar helaas had het niet het gewenste resultaat.

Ajax wilde het allerliefst dat de straf van de Uefa ongedaan zou worden gemaakt, of toch op z’n minst verlicht. Ajax wilde aantonen dat het onschuldig is – of dat op z’n minst de straf buitenproportioneel is – maar de Uefa bleek niet te vermurwen. 

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >