Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hags elf: hoe krijg jij Ajax goed aan de bal tegen Chelsea?

De conclusie na de 0-1-nederlaag tegen Chelsea in Amsterdam was dat Ajax 'aan de bal' niet goed genoeg was. Daardoor werd het een 'tenniswedstrijd'. Het spel golfde op en neer en de Engelsen hadden de langste adem. Heb jij tips voor Erik ten Hag om herhaling te voorkomen?

05 november 2019 - 11:14
ten-hags-elf-12003
Ten Hag heeft een fitte selectie en heeft wat te kiezen. En jij ook! © Pro Shots

Het lukte Ajax twee weken geleden in eigen huis niet een vuist te vormen tegen ‘The Blues’. Het werd een potje krachtvoetbal en daar bleek Chelsea meer bedreven in. Dat is ook niet gek, gezien de wekelijkse intensiteit van de Premier League. En dan doet Ngolo Kanté dit keer ook nog eens mee...

De vraag is nu: hoe lukt het Ajax om op Stamford Bridge voetballend wél goed voor de dag te komen? We zijn werkelijk heel benieuwd naar hoe jij over dat vraagstuk denkt. Als je niet sterk bent, dan moet je slim zijn. Hoe krijg jij Ajax slim aan de aftrap, zodat Chelsea tussen de linies kapot wordt gespeeld? Welke elf namen noteer jij op het wedstrijdformulier?

Daar zijn wij dus benieuwd naar, zeer benieuwd zelfs! Je kunt jouw optimale basisformatie samenstellen in onze handige app. Heb je deze nog niet? Zet ‘m dan snel op je telefoon!

Ga naar het tabblad ‘de tribune’ en selecteer Chelsea - Ajax om daarna elf spelers richting de juiste positie te slepen en de tactiek te bepalen. Als je klaar bent, dan is het een kwestie van je opstelling delen via sociale media voorzien van het label #tenhagself.

Daarbij is niks te gek, zoals Jaap hieronder bewijst. Hij wil bijvoorbeeld Lassina Traoré in de spits zien. Dat zal echter niet gebeuren, want de Burkinees verloor maandagavond nog met Jong Ajax van FC Volendam (1-3).

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >