Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag op zijn gemak tussen grote mannen op trainerscongres

Er stond een uitje naar het theater op het programma voor Erik ten Hag, maar hij kreeg plotseling een uitnodiging voor heel ander toneel. De trainer van Ajax heeft zo veel indruk gemaakt met zijn ploeg dat hij werd uitgenodigd voor het Uefa Elite Coaches' Forum.

12 november 2019 - 10:28
haguefacar
Het voetballeven lacht Ten Hag momenteel uitgebreid toe. © Pro Shots

We hebben Martin Jol en Frank de Boer in het verleden ook acte de présence zien geven tussen de grootste en beste trainers van dat moment, maar momenteel behoort Ten Hag – winnaar van drie nationale prijzen met Ajax – tot de trainers die bijzondere dingen aan het presteren zijn.

In die zin was de uitnodiging dan ook hartstikke logisch. Ten Hag zat aan tafel bij Thomas Tuchel en Jürgen Klopp. Aangezien Paris Saint-Germain, Liverpool en Ajax in hun nationale competities stuk voor stuk een flinke voorsprong koesteren, behoorde deze tafel duidelijk tot de elite.

Tijdens het trainerscongres in Nyon werd er door de mannen die opstellingen bepalen over allerlei actuele zaken gesproken, terwijl ook ideeën werden uitgewisseld. Het gebruik van de VAR behoorde tot de agendapunten, net als hoe te handelen bij hoofdblessures en hoe om te gaan met het onwijze drukke speelschema.

Uiteraard blijven de laatste tactische trends ook niet onbesproken en we kunnen alleen maar hopen dat Ten Hag niet het achterste van zijn tong heeft laten zien. Het zou fijn zijn als het geheim van Ajax voorlopig ook echt geheim blijft, zodat de club ook in het vervolg van het Europese avontuur toffe dingen kan laten zien.

Het was trouwens leuk om te spotten dat Ten Hag een prominente plek kreeg op de foto's. We vinden de trainer van Ajax telkens terug in het midden en dat zegt natuurlijk alles over de huidige status van zowel club als trainer.

https://twitter.com/AFCAjax/status/1193937459589107712

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >