Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag klaagt amper over arbitrage, maar houdt zich nu niet in

We hebben Erik ten Hag langs de lijn zelden uit zijn plaat zien gaan vanwege een beslissing van de scheidsrechter. En ook op Stamford Bridge gedroeg hij zich voorbeeldig. Van binnen kookte de trainer echter en dat werd tijdens de nababbel ook wel duidelijk, getuige Ten Hags teksten.

06 november 2019 - 01:13
hagchelseauitcar
Als zelfs Ten Hag zich in negatieve zin over de arbitrage laat horen... © Pro Shots

De ploeg van Ten Hag voetbalde Chelsea ondersteboven en nam een voorsprong van 1-4, maar toen ging het mis. Met negen man moesten alle zeilen worden bijgezet om er nog een gelijkspel (4-4) uit te slepen. Dat dit lukte, kun je op zich al een wonder noemen.

Het succesvol over de streep trekken van de remise betekende niet dat de trainer zich nog enigszins content kon tonen. Integendeel. “Ik richt me tot de arbitrage in het geheel, want er zijn over deze twee wedstrijden een aantal beslissingen genomen die niet correct zijn,” aldus de trainer in de microfoon van Veronica.

Het grootste pijnpunt was niet de 2-4 – daar lijkt nog net sprake te zijn van 'binnenspel' – maar een moment vijf minuten later. Daley Blind speelde onbedoeld een negatieve hoofdrol. Hij werd eerst, weliswaar per ongeluk, pootje gehaakt en in zijn ijver om Ajax te behoeden voor narigheid volgde een overtreding op Tammy Abraham.

De scheids liet in eerste instantie doorspelen, terwijl er flink wat stemmen opgaan dat hij volgens de regels direct het spel had moeten stilleggen om Blind weg te sturen, waarna Joël Veltman de bal nogal ongelukkig tegen zijn arm kreeg, met als gevolg twee rode kaarten en een penalty tegen.

Ten Hag: “Blind wordt getackeld en maakt vervolgens een overtreding. Als je een VAR hebt, kun je niet tot het besluit komen om twee keer rood te geven plus een penalty erbovenop. Dit zette de hele wedstrijd op zijn kop, het is waanzinnig.”

“Het is voor Veltman ook geen rode kaart, denk ik. Joël heeft zijn hand langs zijn lichaam en kan moeilijk zijn hand eraf hakken. Ik weet niet of het volgens de regels een penalty was, maar in ieder geval geen gele kaart,” vervolgde Ten Hag, die Ajax daarna met negen man door de slotfase moest loodsen.

De 4-4 werd binnen de kortste keren geïncasseerd en de vrees voor de ongetwijfeld beslissende 5-4 was groot, maar zelfs met slechts negen man wist Ajax nog een beetje van zich af te bijten. Het zou wat zijn geweest als Edson Álvarez het winnende schot had afgevuurd...

“Ik denk dat we een fantastische wedstrijd hebben gespeeld en dat maakt dit ook zo jammer. We speelden ook met negen man uitstekend. Onderaan de streep blijft overeind hoe ontzettend trots ik ben op de ploeg,” meldt Ten Hag. En de scheids? “Die heb ik bedankt en hoofdschuddend aangekeken.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >