Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag houdt hoofd koel ondanks knappe winst in Lille

Erik ten Hag is 'heel erg content' met de 0-2-zege die zijn manschappen boekten op Lille OSC, maar helemaal tevreden over het spel was hij zeker niet. Dat de Fransen niet scoorden, was dan ook een wonder.

28 november 2019 - 07:47
noa-en-ten-hag-1200
Ten Hag zag Lang onbevreesd invallen in de tweede helft. © Pro Shots

Winnen op Franse grond is niet vanzelfsprekend, want Lyon-uit in 2002 was de laatste keer voor gisteravond. Ook staat Ajax weer bovenaan in groep H en het heeft thuis aan een punt tegen Valencia genoeg om te overwinteren in de Champions League. "We zijn er nog niet, laat dat duidelijk zijn," stelde Ten Hag daarom voor de draaiende camera van Veronica.

Ten Hag zag Ajax weer eens als de bliksem van start gaan, want al in de tweede minuut was het raak via Hakim Ziyech. Lille verprutste in het vervolg van de wedstrijd een aantal flinke kansen en hield Andre Onana knap zijn hok schoon. Toen Quincy Promes de score verdubbelde, kon opgelucht ademgehaald worden.

Ten Hag: “Het resultaat is uitstekend, maar de uitvoering was wisselend. Op bepaalde momenten verliezen we de focus. In de omschakeling stonden we soms niet goed in de restverdediging. Daardoor werd het onnodig hectisch en dat mag niet op dit niveau.”

De trainer was terecht kritisch en zag waar het beter moest. “Je moet je hoofd koel houden en langer aan de bal blijven. Dan komen er vanzelf ruimtes en kun je iemand tussen de linies vrijspelen. Dat deden we te weinig,” aldus Ten Hag.

Kortom, het resultaat was goed, maar de uitvoering kon beter. Toch waren er genoeg lichtpuntjes. Perr Schuurs deed het zeer naar behoren en ook Noa Lang viel zonder schroom in voor Zakaria Labyad. “Het is ook moeilijk tegen deze ploeg, laat ik dat ook vooropstellen. We gaan nu verder, op naar de volgende wedstrijd. Zondag spelen we uit tegen FC Twente.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >