Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag denkt niet dat Mazraoui puur dankzij Ziyech goed speelt

Het gelijkspel (4-4) was dan misschien teleurstellend, maar Noussair Mazraoui speelde tijdens Chelsea-uit precies de wedstrijd die hij eventjes nodig had. 'Nous' vormde weer een ouderwetse tandem met Hakim Ziyech, al vindt Erik ten Hag dat we de Ziyech-factor niet moeten overschatten.

08 november 2019 - 16:46
hakimmazracar
Mazraoui en Ziyech hebben altijd het beste met elkaar voor. © Pro Shots

Juist op het moment dat Sergiño Dest voorlopig zeker leek van een basisplaats als rechtsback moest hij plaatsnemen op de bank, ten faveure van Mazraoui. Dit zorgde voor vrij veel verbazing onder de aanhang, want Mazraoui was toch helemaal niet zo goed in vorm?

De Marokkaans international slaagde erin de kritische tongen stil te spelen, want hij leverde op Stamford Bridge een goed optreden af. Mazraoui kroop vanaf rechtsachter bij tijd en wijle richting de as van het veld, waar Ziyech meer dan ooit de dienst uitmaakte.

Het lijkt op één of andere manier wel vaker zo te zijn dat Mazraoui zijn beste wedstrijden speelt als ook Ziyech in grootste vorm verkeert. Is Ten Hag het eens met die visie van Ajax Life? “Dat die twee een klik hebben, is zeker. Maar er zijn, denk ik, meer spelers die een goede klik hebben. Ik kijk liever naar 'Nous' als een onafhankelijk speler.”

“Mazraoui is niet alleen afhankelijk van Ziyech, maar Ziyech zal hem zeker versterken. Of het daardoor een optie wordt om Mazraoui met Ziyech op een middenveld te zetten? Dat zou zeker kunnen,” vervolgt Ten Hag, die zich kon vinden in de omschrijving dat Mazraoui een goede wedstrijd nodig had.

“We zijn natuurlijk heel blij met de manier waarop hij voetbalde. 'Nous' heeft dit niveau vorig jaar regelmatig aangetikt en in de loop van het seizoen zijn kwaliteiten ontwikkeld, maar aan het begin van dit seizoen was die eis er niet, terwijl hij beter kan. De laatste weken speelt hij weer vaker en het stemt mij tevreden dat hij het nu kon omzetten in een wedstrijd waarin veel op het spel stond.”

Tegenover het wegvallen van David Neres met een knieblessure staat dankzij Mazraoui – al dal niet als tandem met Ziyech – weer een extra optie voor Ten Hag. Dat is fijn voor een trainer die graag over meer dan elf basisspelers wil beschikken, maar wordt het na Chelsea-uit nu gemakkelijker of juist moeilijker om een ideale basiself te formeren?

Ten Hag: “Het hangt er vanaf: waar wil je op de lange termijn heen met je elftal? Maar er valt ook per wedstrijd iets te kiezen bij het neerzetten van de opstelling, waarbij we ons soms ook echt richten op de tegenstander. Het is bovenal fijn dat de kwaliteiten dicht bij elkaar liggen in onze selectie.”

Overigens erkende Mazraoui direct na Chelsea-uit al tegenover Ajax Life dat zijn positieve optreden inderdaad voor veel vertrouwen in de koffer zorgde. “Vertrouwen is iets wat een speler altijd nodig heeft. Misschien dat sommige mensen het kwijt waren, maar ik heb het vertrouwen in mezelf nooit vertrouwen. Door vorig seizoen zijn de verwachtingen omhoog gegaan, maar ik geloof in de kwaliteiten van mezelf en van het elftal.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >