Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag bevestigt dat hij het seizoen afmaakt als Ajaxtrainer

Erik ten Hag maakt in ieder geval het seizoen af als trainer van Ajax. De trainer wordt in verband gebracht met Bayern München, maar geeft aan dat hij de club 'gewoon' trouw blijft. Ten Hag wil met Ajax om de prijzen voetballen en een mooi Europees avontuur beleven. Daarna zien we verder.

04 november 2019 - 20:14
hagblijftvoorlopigcar
Ten Hag stapt ook in het vervolg van het seizoen uit de Ajaxbus. © Pro Shots

Bij Bayern gebeurde dit weekeinde waar velen al een tijdje op zaten te wachten: Niko Kovac trok zijn conclusies na een dikke nederlaag tegen Eintracht Frankfurt (5-1) en vertrok, met goedkeuring overigens van de club die momenteel slechts vierde staat in de Bundesliga.

Het was al langer duidelijk dat de match niet meer perfect was, ook al slaagde de flink bekritiseerde Kovac er vorig seizoen wel in om de dubbel te winnen. Het spel van Bayern was echter al een tijdje ondermaats en nu de blaadjes van de boom vallen, is wel duidelijk dat het spel niet verbeterde.

De ideale nieuwe Bayern-trainer zou wel eens Ten Hag kunnen zijn omdat hij hoge ogen gooit met Ajax en een verleden heeft bij het tweede elftal van de 'Rekordmeister'. Bovendien maakte Ten Hag vorig jaar indruk in Duitsland door gelijke tred te houden met Bayern: uit werd het 1-1, thuis 3-3.

“Ik blijf omdat ik een sterke connectie voel met de ploeg en club,” aldus Ten Hag tijdens het persmoment op Stamford Bridge, in aanloop naar Chelsea – Ajax. Overigens ligt de coach nog tot de zomer van 2022 vast in de Johan Cruijff Arena. Als het komende zomer wel tot een transfer komt, moet Bayern het contract van de trainer afkopen.

Ajax kan dus met zijn toch al succesvolle trainer op jacht naar meer prijzen. De ploeg van Ten Hag koestert in de eredivisie een voorsprong van zes punten op naaste achtervolger AZ, al breken er belangrijke weken aan met wedstrijden tegen diverse subtoppers.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >