Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

SV Ajax Ledenpanel: de clubcard doorgelicht

De huidige SV Ajax Clubcard is tot het einde van dit seizoen geldig. Een goed moment om ons panel vragen voor te schotelen over deze pas.

20 november 2019 - 11:49
Clbcard1200
Nog steeds enthousiast, jongens en meisjes? © Björn Martens

De belangrijkste onclusie van dit online onderzoek: een kleine meerderheid van de leden heeft graag een clubcard, als tastbaar bewijs van hun lidmaatschap. Alle SV Ajaxleden hebben een clubcard, dit onderzoek is alleen onder de Ajax Life-groep (vanaf 18 jaar) gehouden.

Er staat een barcode op waarmee je kaartjes voor wedstrijden kunt kopen en vooral leden jonger dan 35 jaar hebben dat de afgelopen twee seizoenen massaal gedaan (liefst 96 procent). In totaal kocht 88 procent van de ondervraagde leden in die periode ten minste één kaartje.

De barcode op de clubcard staat ook in het Mijn Ajax-account - en is dus digitaal beschikbaar. Toch gebruikt nog ongeveer de helft van de leden de cijfers van de barcode op de clubcard om kaarten te kopen. Dat overtypen is eigenlijk niet nodig, jongere leden kopiëren en plakken vaker de code uit hun Mijn Ajax-account.

De hamvraag voor onze vereniging in dit onderzoek: is er nog behoefte aan een fysieke clubcard, in een tijd waarin veel digitaal gaat? (Tromgeroffel….) Iets meer dan de helft van de leden vindt de clubcard in fysieke vorm (zeer) belangrijk om te ontvangen. Een kwart heeft geen voorkeur en 22 procent van de leden vindt dit (zeer) onbelangrijk.

Iets meer dan de helft van de leden vindt de clubcard in fysieke vorm (zeer) belangrijk om te ontvangen

De voorstanders van de clubcard noemen in een open antwoord desgevraagd ‘binding’, ‘trots’, ‘tastbaar’ en ‘soort van identificatie met de club’ als belangrijkste redenen. De tegenstanders zeggen dat ‘plastic niet meer van deze tijd’ is en dat ze ‘voorkeur voor digitaal’ hebben.

Als we dan een nieuwe clubcard gaan maken, hoeveel interesse is er dan in het zelf ontwerpen daarvan? Jongere leden vinden dat het leukst, maar niet meer dan eenderde heeft eventueel interesse creatief te zijn voor een nieuw ontwerp. Invloed op hoe de card eruit komt te zien, vindt ongeveer de helft dan wél weer interessant.

Nu wordt de clubcard vooral gebruikt om wedstrijdkaartjes te kopen. Er is méér mogelijk met zo’n kunststoffen pas. Goed nog eens te benadrukken: met de clubcard heb je 10 procent korting in de Ajax Fanshop (ook online). De leden die daar geen gebruik van maken (toch 19 procent) laten dus geld liggen. Zo’n 7 procent van de ondervraagden wist niks af van deze korting.

Wij wilden als laatste weten wat voor andere voordelen interessant zijn voor leden, in combinatie met de ledenpas. Dat komt neer op: het moet iets met Ajax te maken hebben, met eten en drinken in of rond het stadion of met kortingen bij sponsors als Adidas of Ziggo. Goed om te weten!

Houd onze berichtgeving in de gaten om te volgen hoe het verder gaat met de nieuwe clubcard van SV Ajax.

Ben je lid van SV Ajax en achttien jaar of ouder? Dan kun je je hier aanmelden voor het SV Ajax Ledenpanel. Jouw mening telt!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >