Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Spelers FC Utrecht draaierig na bezoek aan Johan Cruijff Arena

We vragen ons af of de uitlooptraining van FC Utrecht maandag is doorgegaan. Diverse spelers kampten met verschijnselen van draaierigheid, opgelopen tijdens een bezoek aan de Johan Cruijff Arena. De ontmoeting met Ajax eindigde in een 4-0-nederlaag. Herstel, een kansloze 4-0-nederlaag.

11 november 2019 - 14:35
utrechtdraaierigcar
Wordt Utrecht door Ajax dronken, ondersteboven of kapot gevoetbald? © Pro Shots

Het schuurt een beetje tussen Ajax en Utrecht en juist dit zorgt regelmatig voor scherpe wedstrijden, waarbij je zeker niet per definitie vooraf al een winnaar kunt aanwijzen. Anno 2019 is echter veel anders. De tijden dat Ajax het lastig had met de ploeg uit de Domstad, ook in eigen huis, lijken vervlogen.

Er is sprake van hoogconjunctuur en Utrecht moest er flink aan geloven. Op basis van de analyses van de spelers van Utrecht kunnen we wel stellen dat ze een zware middag hebben beleefd, tegen een bizar goed Ajax. En dat is leuk om met jullie te delen.

“Of ik zo snel mogelijk het veld af wilde? Eigenlijk wel, ja,” erkent Willem Janssen voor de camera van Fox Sports. “Weet je, Ajax is een fantastische ploeg en dat heeft het gedemonstreerd. Dan merk je wat wij aan handelingssnelheid tekortkomen, want we worden afgetroefd en kunnen ruimtes niet dichthouden.”

“Ajax speelt er zo gemakkelijk doorheen. Dan waan je je in een grote rondo, kom je niet in de duels en lijkt je heel apathisch, wat eigenlijk ook zo is. Op het vlak van anticiperen laten we ons volledig aftroeven, want zij lezen passes heel snel en komen dan ook heel snel voor hun mannetje. Op die manier heeft Ajax altijd twee of drie man rond de bal. We zijn afgeschminkt,” aldus Janssen.

Janssen staat bekend als een voetballer die nadenkt over het spelletje, terwijl Joris van Overeem het net zo goed in zich heeft om goede analyses te geven na een zojuist gespeelde wedstrijd. Ook Van Overeem had al snel in de smiezen dat er tegen dit Ajax werkelijk waar niets te halen viel.

Van Overeem: “Tsja, Ajax, ze waren supergoed. We kwamen er niet aan te pas. Tactiek, lijnen dichthouden en zones dekken... Dat kan bijna niet tegen Ajax. Zij waren in de eerste helft zó goed! Als je telkens twee man in je rug hebt en tegen een overtal staat, wordt het heel lastig. Ajax heeft constant een overtal aan de kant van de bal en speelt supervast, waardoor het supermoeilijk is in de duels te komen.”

Het beste Utrecht in jaren was best goedgeluimd in de bus gestapt richting 'Abcoude-Noord', zoals Ajax plaatselijk wordt omschreven, maar trainer John van de Brom had al kort na de aftrap in de gaten dat er in die bus geen plekje gereserveerd hoefde te worden voor een tas met drie punten.

“Mijn spelers hebben alle afspraken opgevolgd, maar het had al na een kwartier 3-0 kunnen staan. Het is simpel: winnen en verliezen doe je samen. Verliezen is altijd vervelend omdat we toch een goede reeks achter de rug hebben en hoopten dat er iets viel te halen. We begonnen met een goed gevoel aan de wedstrijd.”

Van den Brom kent de realiteit: “Dat gevoel hebben we vijf minuten kunnen vasthouden. Toen was het klaar en dat is wel jammer. We moeten doorgaan waar we mee bezig zijn en accepteren wat het is. We moeten niet in paniek raken na een 4-0-nederlaag uit bij Ajax, want dat kan een keertje gebeuren. Dat is voor ons de werkelijkheid van zondag.”

https://twitter.com/DuBlanqeBogarde/status/1193530824479662080

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >