Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schuurs hoopt belangrijke rol te kunnen spelen in Lille

De interlandperiode is voorbij en de Ajacieden keren terug in Amsterdam. Onder hen ook Perr Schuurs, die veel minuten maakte met Jong Oranje. Hij hoopt dat de komende week bij Ajax ook te kunnen doen.

20 november 2019 - 11:00
schuurs-12001
Schuurs stond eerder op bezoek bij Paok in de basiself. © Ajax Images

Het verhaal is bekend: Daley Blind en Joël Veltman werden op bezoek bij Chelsea met rood naar de kleedkamer gestuurd. Het woedende duo gooide daar nog eens flink met wat schoenen, terwijl Schuurs al was ingevallen om te zorgen dat Ajax stand zou houden.

Het negental van Ajax sleepte nog een 4-4-gelijkspel uit het vuur en staat woensdag voor een mooie uitdaging in Lille. Daar moet Erik ten Hag het dus doen zonder Veltman en Blind. Een fikse aderlating, maar het mag duidelijk zijn dat Schuurs graag zijn kans zou grijpen als vervanger van Veltman.

Of het ook zover komt in het Stade Pierre Mauroy, dat weet de verdediger nog niet, zo vertelt hij aan Fox Sports. “Ik ben vooral heel blij dat ik deze week veel minuten bij Jong Oranje heb kunnen maken. Voor mij is dat alleen maar goed in aanloop naar de wedstrijden van Ajax. Hopelijk kan ik volgende week minuten maken.”

Schuurs deed tegen Jong Gibraltar (0-6-zege) en Jong Engeland (2-1-winst) inderdaad het nodige spelritme op en daar zal Ten Hag niet ontevreden mee zijn geweest, gezien de belangrijke fase waar zijn ploeg dadelijk weer vol induikt.

Als de trainer inderdaad met de gedachte speelt Schuurs te laten starten tegen Lille OSC, dan zou het ook zomaar kunnen dat de negentienjarige zaterdag alvast speeltijd krijgt als Heracles op bezoek komt. Wellicht wil Ten Hag al een beetje testen, al weet hij natuurlijk ook prima wat Schuurs in zijn mars heeft.

Volgens de steeds zelfbewustere Ajacied waren er geen afspraken gemaakt tussen Ajax en de KNVB over de speeltijd die hij kreeg bij Jong Oranje. “Die was er niet. Ik heb er in elk geval niks over gehoord. Ik ben blij met de minuten die ik heb gemaakt en hopelijk mag ik volgende week spelen.”

Schuurs kwam tot dusver tot vijf optredens in de eredivisie, waarvan hij drie wedstrijden aan de aftrap stond en tweemaal mocht invallen. In Europees verband was hij basisklant op bezoek bij Paok Saloniki (2-2) en viel hij dus noodgedwongen in tijdens Chelsea-uit.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >