Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Protest Blind bij vierde man was zinloos: 'Ga naar de kleedkamer!'

Daley Blind heeft alles binnen zijn macht aangewend om de arbitrage een overduidelijke fout te laten herstellen. Maar het is hem helaas niet gelukt, waarna hij in de kleedkamer samen met Joël Veltman de laatste twintig minuten van Chelsea - Ajax (4-4) moest volgen. “Ik word gewoon gehaakt.”

06 november 2019 - 02:15
blindchelseacar
Blind windt zich op, maar vindt geen luisterend oor... © Pro Shots

Blind moest in de 68ste minuut van Chelsea-uit het veld verlaten, terwijl de eerste overtreding juist op hem werd gemaakt waardoor hij de bal niet kon uitverdedigen. De verdediger probeerde daarna het gevaar alsnog onschadelijk te maken door een been uit te steken, maar dat leverde rood op.

Met alle technologische hulpmiddelen zou je denken dat het simpel is om de beelden terug te kijken en zo'n foute beslissing ongedaan te maken, maar nee... We zagen Blind voor hij verdween in de spelerstunnel zelfs het 'verboden' VAR-gebaar maken bij de vierde man, maar die was niet te vermurwen.

“De scheidsrechter en de VAR hebben gefaald en het was thuis in Amsterdam al niet anders,” aldus Blind in gesprek met onder meer Ajax Life. “Er kwam emotie boven toen ik langs de vierde man liep en ook toen haakte ik in op dingen uit de eerste wedstrijd tegen Chelsea. Wat hij daarop antwoordde? 'Ga naar de kleedkamer,' zei hij...”

“Het tweede doelpunt van Chelsea was dubieus met wel of geen buitenspel. Plus wel of geen pingel. Het was een opeenstapeling van allerlei zaken. Ik wil niet te veel naar de scheidsrechter wijzen, we moeten ook naar onszelf kijken, maar met zulke beslissingen wordt dat wel moeilijk. Dit is de eerste rode kaart uit mijn loopbaan en het is een schandalige beslissing, want ik word eerst zelf gehaakt.”

Terwijl hij het veld verliet, wist Blind al dat hij in de kleedkamer 'gezelschap' zou krijgen van Joël Veltman, die vanwege hands in dezelfde Chelsea-aanval zijn tweede gele kaart incasseerde. Alleen lukte het de scheids niet direct om de man met rugnummer 3 te vinden waardoor het eventjes duurde, maar uiteindelijk gebeurde het onvermijdelijke.

“Het was niet heel gezellig in de kleedkamer... De materiaalmannen waren er ook en onze kicksen vlogen door de lucht. Ik ging op zoek naar beelden van het moment, maar die kon ik niet vinden. Toen zag ik allerlei appjes van vrienden en daarin stond: je wordt gehaakt, dit is schandalig. Het is echt ongelooflijk gewoon.”

Er is een discussie gaande over het al dan niet verplicht affluiten als een scheids plannen heeft om een speler een rode kaart te geven, maar Blind is van mening dat de situatie rond de handsbal van Veltman sowieso van geen kant klopt. Met tien man had Ajax zich misschien nog kunnen belonen voor het beste uur voetbal van seizoen 2019/2020, maar met z'n negenen bleek dit onmogelijk.

Blind: “Er was eigenlijk helemaal niets aan de hand. Ook na de 2-4 was niemand in paniek en het was ons plan om de wedstrijd lekker uit te spelen. Weet je wat het gekke is? We krijgen bij de start van het seizoen allemaal voorlichting over nieuwe regels voor gele kaarten bij het maken van hands plus ga zo maar door. En het driedubbel bestraffen is al een tijdje geleden uit de regels geschrapt. Het is echt bizar.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >