Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Onana blijft tijdrekken: 'Als het de beste optie is, doe ik het zo weer'

Andre Onana pareert in ons magazine vragen van Ajaxsupporters. Kijkt hij vrouwenvoetbal? Ambieert hij de politiek? Hoe kan hij zich nog ontwikkelen? En waarom toch dat tijdrekken?

21 november 2019 - 17:28
vragenvuuronanacar
Onana stoort zich een beetje aan alle reacties op Spurs-thuis. © Pro Shots

Er waren meer dan genoeg vragen ingestuurd voor Onana, waardoor we een goede selectie konden maken. De leukste vragen zijn aan de keeper voorgelegd en de antwoorden kun je lezen in ons nieuwe magazine, dat de komende dagen bij alle leden van SV Ajax wordt thuis bezorgd.

De leukste vraag komt dit keer van de 65-jarige Dick Aarden, die zich het volgende afvraagt: Andre, hoe kijk jij nu terug op het tijdrekken in de blessuretijd van Ajax - Tottenham Hotspur? Die vraag levert hem een paar gesigneerde handschoenen op.

“Tijdrekken is soms nodig, als de tegenstander bijvoorbeeld sterker is. Het hoort bij het profvoetbal. Ik snap dat de fans het niet leuk vinden, maar het gaat om het resultaat. De beste manier om de Ajaxsupporters blij te maken, is winnen. Als tijdrekken de beste optie voor het team is, doe ik het zo weer. Wat de mensen er ook van vinden,” reageert Onana.

“Maar weet je wat het grappige is? Ik speel bijna vier jaar in het eerste en het gaat sinds vorig seizoen alleen maar over Tottenham-thuis en amper over de goede dingen die ik heb laten zien. Ik geef alles voor deze club, maar ben nog jong en maak soms fouten.”

“De keuzes die ik in de wedstrijd maak, voelen op dat moment als de juiste, maar kunnen slecht uitpakken. Dat moeten de supporters wel accepteren. Of Ajax moet een andere keeper opstellen. Zo simpel is het.”

Ben je benieuwd naar het volledige vragenvuur met Onana of wil je voortaan al onze magazines ontvangen? Sluit je dan aan bij SV Ajax!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >