Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Neres tot zeker de winterstop uitgeschakeld...

Slecht nieuws in aanloop naar Ajax - FC Utrecht. David Neres is niet ongeschonden uit het midweekse duel met Chelsea (4-4) gekomen. Sterker nog: de Braziliaan is tot zeker de winterstop uitgeschakeld.

08 november 2019 - 13:35
neres-12001
Oei, Neres moet onder het mes en ligt er voorlopig uit... © Pro Shots

De vraag was simpel tijdens het perspraatje. De gebruikelijke vraag ook: "Is iedereen ongeschonden uit de wedstrijd tegen Chelsea gekomen?"

Het antwoord van Ten Hag was echter verrassend: "Nee, we moeten David Neres missen tot aan de winterstop. Hij heeft problemen aan zijn knie. Zijn meniscus. Ja, hij moet geopereerd worden."

Die zag even niemand aankomen...

De vervolgvraag was of de absentie van Neres langer kon duren. "Dat kan," bevestigde Ten Hag. "Het kan langer duren, maar dit is de prognose die we nu maken. Het was direct na de wedstrijd tegen Chelsea duidelijk dat er wat mis was, maar dat de blessure van deze aard bleek, dat is een grote tegenvaller."

Hoe de aanvaller de blessure precies heeft opgelopen is niet helemaal duidelijk, maar helder is wel dat het tijdens het duel met de Engelsen is ontstaan. "Het is tijdens de wedstrijd gebeurd. Het is een ontzettende tegenvaller voor hem, maar die dingen gebeuren. Het is voor het team ontzettend vervelend, maar vooral voor hem. Zijn grote vorm was aanstaande," somberde Ten Hag.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >