Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Mazraoui scoort voor het eerst namens Marokko, maar valt ook uit...

Noussair Mazraoui kijkt ongetwijfeld met gemengde gevoelens terug op zijn laatste interland met Marokko. De verdediger van Ajax was trefzeker tijdens de overwinning (0-3) op Burundi, maar moest zich even later wegens fysiek ongemak laten vervangen. De gevolgen zijn onduidelijk.

19 november 2019 - 16:03
mazraouimaroccar
Het lijkt er niet op dat we direct moeten wanhopen om Mazraoui. © Pro Shots

Het seizoen 2019/2020 staat voor Mazraoui vooralsnog in het teken van pieken en dalen. De rechtsachter begon na deelname aan de Afrika Cup op achterstand aan het nieuwe seizoen en die achterstand viel maar moeilijk te dichten omdat hij kampte met een blessure aan zich hamstring.

Het ging de laatste weken beter met Mazraoui, die kan terugkijken op een werkelijk prima optreden tegen Chelsea (4-4), maar de vraag is hoe ver hij nu wordt teruggeworpen. De Ajacied probeerde verder te voetballen totdat in de 57ste minuut van Burundi-uit bleek dat hij echt niet verder kon spelen.

Mazraoui kwam even eerder verkeerd neer na een luchtduel met een Burundees. We vermoeden daarom dat hij last heeft van zijn enkel, maar zeker weten doen we dit niet. Het positieve is dat de 22-jarige in eerste instantie 'gewoon' verder wilde spelen en ook niet mank naar de kant ging.

Het blijft echter eventjes afwachten hoe fit Mazraoui zich later in de week weer bij Ajax meldt. Hopelijk kan hij honderduit vertellen over zijn eerste doelpunt, want de Marokkaan was er als de kippen bij om de rebound te benutten nadat de doelman van Burundi een vrije trap niet onder controle kreeg.

Hakim Ziyech werd ook gewisseld, maar over zijn fitheid hoeven we ons geen zorgen te maken. Overigens is er voor Marokko net zo goed weinig aan de hand. Het gelijke spel tegen Mauritanië (0-0) was misschien een tikje teleurstellend, maar door te winnen van Burundi liggen de 'Leeuwen van de Atlas' alweer prima op schema voor kwalificatie richting de Afrika Cup van 2021.

https://twitter.com/t_douz94/status/1196795930068041730

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >