Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Lille mist tegen Ajax net zo goed centraal duo achterin

Er stapelen zich diverse aanwijzingen op dat er wel eens veel doelpunten kunnen vallen tijdens Lille OSC - Ajax. Waarom? Nou, beide ploegen missen twee verdedigers. Het was al bekend dat Daley Blind en Joël Veltman niet in de trein waren gestapt, maar ook Lille heeft problemen.

26 november 2019 - 19:41
fonte-lille-1200
Namens Lille zijn Soumaoro en Fonte (foto) niet van de partij tegen de Ajacieden. © Pro Shots

Het kan woensdag dus gebeuren dat geen van de beoogde centrale verdedigers van beide ploegen zijn opwachting maakt. Het is nog even de vraag hoe het duo Blind/Veltman wordt vervangen – Erik ten Hag liet er tijdens de persconferentie niets over los – en ook Lille moet puzzelen.

“Ja, ik ben eruit,” meldde Ten Hag. “Nee, ik ga er niets over zeggen,” luidde zijn vervolg. “Ik wil zo min mogelijk concessies doen, maar je moet haast wel als je twee verdedigers mist. Maar wat ik pas echt belangrijk vind, is het intact houden van onze speelwijze. En de tegenstander? Lille heeft een grote selectie, die kunnen heus het gemis van hun verdedigers opvangen.”

Trainer Christophe Galtier bevestigde even eerder namelijk tijdens zijn afzonderlijke persmomentje in het Stade Pierre-Mauroy dat hij zowel Bakary Soumaoro als José Fonte moet missen tijdens de ontmoeting met Ajax. Soumaoro en Fonte maakten tijdens de verliespartij tegen Valencia (4-1) onderdeel uit van de verdedigingslinie.

Uiteraard sprak Galtier zijn vertrouwen uit in de vervangers, maar hij moest ook toegeven dat het niet zo heel lekker loopt met Lille. De Fransen staan met één puntje onderaan in groep H van de Champions League en zijn in Ligue 1 gezakt naar de middenmoot.

Lille heeft moeite met het scoren van doelpunten, al merkte Galtier ook op dat het zijn ploeg nog wel eens gebeurt dat de keeper van de tegenpartij wordt uitgeroepen tot man of the match. En dan speelt ook nog het pijnpunt van interne veranderingen, want er zijn diverse Portugese leden van de trainersstaf weggelokt door Tottenham Hotspur.

“Ik voel me wel een beetje verraden, ja,” gaf Galtier toe. “Maar ook al hebben we maar één puntje, we praten hier wel over een wedstrijd in de Champions League. We willen op dit niveau ons beste beentje voorzetten en een resultaat halen. Dat kunnen we doen zonder enige vorm van druk te voelen, maar we moeten er wel voor zorgen dat we op topniveau opereren.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >