Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Lampard: ‘Complimenten voor Ajax, wat een spektakel’

Chelsea-coach Frank Lampard wist dinsdagavond bij tijd en wijle even niet wat hij meemaakte op Stamford Bridge. Nadat de stofwolken waren gaan liggen stond er een bizarre 4-4 op het scorebord. Hoe analyseer je zulks?

06 november 2019 - 07:52
lampard-1200
Lampard beklaagt zich bij de arbitrage over het gebrek aan extra tijd. © Pro Shots

De trainer meldde zich kort na het laatste fluitsignaal voor de draaiende camera van BT Sport. Maar ja, wat moet je zeggen na zo’n wedstrijd? Lampard leek het ook even niet te weten en vond in feite dat het publiek de grote winnaar was.

“Deze wedstrijd kan ik niet uitleggen,” stak Lampard van wal. “Voordat we sommige dingen helemaal gaan analyseren, moeten we het eerst maar eens over de krankzinnigheid van deze wedstrijd hebben. We zijn er volgens mij voor het entertainment en iedereen die keek, zal denken: Wát een wedstrijd! Respect voor Ajax, wat een spektakel.”

Toch ontkwam de Engelsman er niet aan om in te zoomen op het spel van zijn ploeg. Ajax stond op zeker moment met liefst 1-4 voor en dat moet toch even flink schrikken zijn geweest. Dat was ongekend eigenlijk, al stelde de trainer na afloop dat hij in de rust (bij een 1-3-stand) nog het vertrouwen had dat zijn ploeg orde op zaken zou stellen.

“Ik zei in de rust tegen de jongens ook al dat het 3-3 of 4-4 zou worden, want we zaten zó in de wedstrijd. We oogden gevaarlijk en ik had het gevoel dat we het momentum nog zouden krijgen,” aldus Lampard, die ook heus kritisch was op de fouten die zijn spelers in de eerste helft maakten.

Dat momentum kwam uiteindelijk, maar Chelsea werd daarbij flink in het zadel geholpen door de arbitrage. Nadat Daley Blind en Joël Veltman met rood weg waren gestuurd roken de Engelsen bloed, was het voor Ajax alle hens aan dek en moesten beide ploegen uiteindelijk genoegen nemen met een krankzinnig 4-4-gelijkspel.

Vooral bij Ajax waren de druiven zuur, maar ook Lampard kende wat ergernissen. “Ik ben zelfs een beetje gefrustreerd dat we niet gewonnen hebben. Complimenten aan Ajax, ze verdedigden erg goed. Op het einde verwachtte ik wel iets van tien minuten extra tijd. Ik weet niet hoe de arbitrage bij vier minuten is uitgekomen.”

Alsof zijn ploeg niet al genoeg was geholpen, zou je denken… Over de rode kaarten voor Blind en Veltman wilde Lampard het niet hebben. “Daar kan ik weinig over kwijt. Ik kon niet echt zien waarvoor ze precies werden gegeven.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >