Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

KNVB doet interessant experiment met kaartjes Nederland - Estland

De KNVB doet rondom de afsluiter van de EK-kwalificatiereeks tussen Nederland en Estland een aantal interessante experimenten. We doelen niet op de opstelling van Ronald Koeman, maar de manier waarop supporters hun kaartje gebruiken om de Johan Cruijff Arena binnen te komen.

19 november 2019 - 15:19
experimentknvbcar
Wie weet is dit een eerste stapje richting geen kaartjes meer printen. © De Brouwer

De KNVB werkt al een tijdje aan het terugdringen van zwarthandel en kaartjesfraude. Met een kleine groep supporters wordt nu een nieuwe service getest, die is gebaseerd op blockchain-technologie. Dit klinkt misschien als abracadabra, maar dat valt in de praktijk best mee.

De supporters die meedoen aan het experiment krijgen geen pdf-bestand met hun kaartje, maar het toegangsrecht wordt gegeven via een app. De barcode waarmee men naar binnen gaat, kan pas door de supporter worden geactiveerd op het moment dat hij of zij in de buurt van het stadion is.

Het activeren werkt alleen als de supporter zich binnen een vastgesteld tijdvak en in een specifiek gebied rond de JC Arena bevindt. Dit maakt het bijvoorbeeld onmogelijk om een kaartje vijf keer door te verkopen, terwijl het toegangsbewijs binnen de reglementen van de KNVB nog wel kan worden overgedragen.

Oké, interessant. En nu? Nou, wij van Ajax Life hebben dingen nagevraagd bij de JC Arena. Als je gebruik maakt van deze app hoef je je kaartje niet meer uit te printen. En als we links en rechts ons oor een beetje te luister leggen, behoort geen gedoe meer met printen tot de wensen van Ajacieden.

Als je bedenkt dat deze proef wordt gehouden in samenwerking met de JC Arena en voortkomt uit de 'Change the Game Challenge', beginnen dingen op hun plek te vallen. Begin dit jaar zijn diverse bedrijven door de JC Arena, KNVB, Ajax en ID&T uitgedaagd om innovatieve oplossingen te bouwen die het stadionbezoek voor de supporter alleen maar prettiger maken.

De meest aansprekende concepten worden in de JC Arena getest en bij succes doorontwikkeld met behulp van het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Aangezien Ajax ook meedoet aan de 'Change the Game Challenge' is het resultaat van dit experiment met digitale kaartjes dus ook van belang voor supporters die de JC Arena vooral bezoeken vanwege Ajax.

“De gelegenheid deed zich voor om een proef uit te voeren in samenwerking met de KNVB, maar Ajax is zelf ook aan het kijken welke kansen er zijn om verbeteringen door te voeren. Als we iets leren van dit experiment, worden de resultaten ook gedeeld met de club,” deelt een woordvoerster van de JC Arena met Ajax Life.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >