Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Kaartenmarkt blijft grote wens van Ajax, maar komt pas in 2021

Het is en blijft een wens van Ajax om een Kaartenmarkt te introduceren, maar introductie blijkt nog niet zo gemakkelijk. Het is zo moeilijk om een Kaartenmarkt op te tuigen dat er een compleet nieuw kaartverkoopsysteem wordt gebouwd. Dit alles moet gereed zijn in de zomer van 2021.

15 november 2019 - 18:34
kaartenmarkt21car
Misschien is er in 2021 ook een oplossing tegen vroege vertrekkers. © De Brouwer

Ho, wacht even, de zomer van 2021? Ja, je leest het goed. Het is de bedoeling de Kaartenmarkt in de zomer van 2021 te heroprichten. Het realiseren hiervan neemt zo veel tijd in beslag omdat er een compleet nieuw kaartverkoopsysteem moet worden gebouwd.

De inmiddels vertrokken Jeroen Slop beloofde dat de Kaartenmarkt veel eerder zou terugkeren, maar dit alles blijkt in de praktijk toch een stuk moeilijker dan de theorie. “We hebben lang onderzoek gedaan, maar kwamen tot de conclusie: het valt met het huidige systeem niet te realiseren,” aldus Menno Geelen.

De commercieel directeur gaf deze uitleg tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders. De jaarlijkse AVA is een moment waarop de aandeelhouders bij elkaar komen en allerlei zaken rondom de club worden besproken. Zo ook het commerciële deel waarvoor Geelen verantwoordelijk is.

“Wij vinden de terugkeer van de Kaartenmarkt zo belangrijk dat we gaan wisselen van kaartverkoopsysteem. Dat gaan we na volgend seizoen doen, dus in de zomer van 2021. Het moet gemakkelijk worden om je kaartje beschikbaar te stellen als je een keertje niet naar Ajax kunt.”

“We willen niet meer dat supporters voor de televisie zitten en denken: het was uitverkocht, maar ik zie een lege stoel waarop ik graag zou willen zitten. Een Kaartenmarkt is economisch handig, maar we introduceren 'm vooral vanwege de sfeer in het stadion. Het is ons echt een doorn in het oog als niet alle stoeltjes gevuld zijn.”

Over volle en lege stoeltjes gesproken. Geelen deed ook een plan uit de doeken waarin wordt voorzien van het volbouwen van de wangen van de Johan Cruijff Arena. Of, beter gezegd: het realiseren van extra capaciteit. Extra stoeltjes, die vervolgens door extra Ajacieden gevuld kunnen worden.

Het is zelfs de bedoeling om hiermee al komend voorjaar, dus in de lente van 2020, mee te beginnen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >