Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajax blijft tegen Helmond Sport steken op een remise

Jong Ajax draait de laatste weken als een tierelier, maar kon zijn status tegen Helmond Sport toch niet geheel waarmaken. De talenten kwamen versus de laagvlieger niet verder dan een gelijkspel. Aangezien de lat door de recente goede prestaties vrij hoog ligt, was 1-1 een tikje teleurstellend.

25 november 2019 - 23:09
ekkelenkamphelmondcar
Het werd onverwacht toch stevig aanpoten voor Jong Ajax... © Pro Shots

Het is lang zoeken op de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie naar Helmond Sport, maar het spel van Jong Ajax was maandag een ietwat tegenvallend. Wie weet had het ermee te maken dat de ploeg op De Toekomst aantrad zonder gangmakers Noa Lang, Carel Eiting en Ryan Gravenberch.

Die drie kun je er goed bij hebben als het gaat om creatieve impulsen en Kenneth Taylor zorgde in de tweede helft wel voor verbetering, maar toen moest er al een inhaaljacht op poten worden gezet. Het was Helmond dat al binnen het kwartier via Givan Werkhoven brutaal een voorsprong nam.

Het was interessant om te zien wat Jong Ajax hier tegenover zou zetten, maar dat viel toch een tikje tegen. Althans, waarschijnlijk had trainer Mitchell van der Gaag op meer gehoopt. Meer dan een gelijkspel zat er niet in en soms moet je daar dan ook tevreden mee zijn.

De gelijkmaker van Jurgen Ekkelenkamp viel al in de 65ste minuut en dan resteert er toch nog voldoende tijd om iets te forceren, maar het zat er gewoonweg niet in. Overigens is de schade ook weer niet al te groot, want de Jong Ajacieden blijven 'gewoon' netjes derde. Het gat richting koploper SC Cambuur liep ondertussen wel op naar zes punten.

Jong Ajax hoopt vrijdag weer het gevoel van winst op te roepen. De talenten treden dan aan tegen Telstar.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >