Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Informatie omwisselen en bezoek Lille-uit

We mogen weer, oh jazeker! Liefst 2589 Ajacieden reizen Ajax achterna richting het Stade Pierre Mauroy om de mannen van Erik ten Hag te ondersteunen vanuit het uitvak. Hier volgen wat tips om van je bezoek een succes te maken!

20 november 2019 - 17:02
lille-stadion-1200
2589 Ajaxsupporters vinden straks hun weg naar Stade Pierre Mauroy. © Pro Shots

Er is sprake van vrij vervoer naar Frankrijk en daar zijn we uiteraard blij mee. Wel wil Ajax graag weten hoe je afreist naar Lille. In de mail die de club verstuurt, vind je een linkje waarin je dat kunt aangeven. Je hoeft alleen je voor- en achternaam in te vullen en aan te vinken welk type vervoer (auto, bus, trein, anders) je kiest.

De wedstrijd staat gepland voor woensdag 27 november om 21.00 uur. Mocht je met de auto reizen, dan kun je de routeplanner afstemmen op het volgende adres: 261 Boulevard de Tournai, 59650 Villeneuve-d’Ascq.

Wil je bij het stadion parkeren? Dat is mogelijk op de wedstrijddag. Voor Ajacieden is parkeerterrein C4 gereserveerd (open van 11.00 uur tot 1.00 uur). Hier is plek voor vijfhonderd auto’s. Je kunt hier een parkeerplaats reserveren voor het bedrag van vier euro. Onder het kopje ‘Personal code’ moet je de volgende code invoeren: PARKINGC4AJAX.

Let op: neem je uitgeprinte e-ticket mee, want anders krijg je géén toegang tot het parkeerterrein.

Het parkeerterrein ligt in de buurt van metrostation 4 Cantons en dat is ook gelijk de omwissellocatie ofwel de plek waar je je wedstrijdkaartje kunt oppikken. Dit kan op de wedstrijddag van 11.00 uur tot 16.00 uur. Het metrostation is zo'n tien minuutjes lopen vanaf het stadion.

Zorg dat je bij het omwisselen een geldig legitimatiebewijs (rijbewijs, paspoort of ID kaart) bij je hebt, waarvan de naam overeenkomt met de koper van het kaartje. De kaartjes zijn dus strikt persoonlijk en staan op naam. Ajax wijst erop dat een ticket eenmalig wordt verstrekt, dus zorg dat je zuinig bent op je kaartje en deze niet verliest.

Bij het omwisselen krijg je van Ajax ook een metrokaart uitgereikt. Met dit retourkaartje kun je naar het centrum reizen en later op de avond weer terug om de aftrap bij te wonen. De poorten van het uitvak openen om 19.00 uur. De ingang van het uitvak vind je aan de kant van parkeerplaats A1 (ingang I/J/K).

Er zijn natuurlijk ook een hoop Ajacieden die zich per bus naar Lille laten vervoeren. Deze parkeren bij aankomst in Lille bij het stadion op parkeerterrein C2, maar supporters kunnen worden afgezet bij het eerdergenoemde omwisselpunt. Wij hebben ook nog een aantal plekjes in bus 1. Deze vertrekt rond 8.00 uur vanaf Borchland, naast sportpark De Toekomst. Je kunt hier een plekje reserveren, maar wees er snel bij, want vol is vol!

Ajax laat verder weten dat het helaas niet mogelijk is de laatste training in het stadion van Lille OSC te volgen en ook de avonturen van Ajax onder 19 vinden achter gesloten deuren plaats.

Dan nog even dit: het mag duidelijk zijn dat de Uefa supporters van Ajax onder het vergrootglas heeft. Een volgende Europese uitwedstrijd zonder uitpubliek hangt als een zwaard van Damocles boven ons hoofd, gezien de voorwaardelijke straf die de club is opgelegd. Gedraag je dus!

Voor het uitvak zal een veiligheidsnet gespannen zijn. Laat deze hangen, want er is heel weinig voor nodig om Ajax een nieuwe straf op te leggen. Een net voor je snufferd is ronduit vervelend, maar we hopen dat iedereen zijn of haar gezonde verstand gebruikt. Ook vuurwerk is in die zin uit den boze.

Die vlieger gaat ook op als het gaat om de omgang met Franse politie. Ga geen discussies aan als je gevraagd wordt bepaalde orders op te volgen, want daar zijn ze vaak niet van gediend en een wapenstok kan hard aankomen, dus laat je niet uit de tent lokken.

Om het uitvak op te leuken is het goed te weten dat flexibele vlaggenstokken en bandieri-stokjes mee naar binnen mogen, maar er is slechts beperkt ruimte voor het ophangen van vlaggen en doeken. Afijn, lees alle stadionregels nog een keertje goed door in de mail die je van Ajax ontvangt en doe er je voordeel mee.

Tot zover de dingen die handig zijn om te weten. Wij wensen je vooral ontzettend veel plezier bij de wedstrijd en een goede reis naar Lille en weer terug.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >