Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Helaas! Supporters FC Utrecht laten Ajax-uit schieten

Ajax - FC Utrecht staat voor zondag 12.15 uur op het programma, maar de Domstedelingen komen zonder eigen aanhang. Zij besloten de wedstrijd in de Johan Cruijff Arena te boycotten. De supporters uit Utrecht zijn op z'n zachts gezegd niet blij met de gemeente Amsterdam.

08 november 2019 - 11:04
ajax-utrecht-fans-1200
Vorig seizoen gaf Ajax - Utrecht nog reden voor een feestje! © De Brouwer

Eerder al besloten supporters van Willem II niet af te reizen naar de hoofdstad en nu blijven ook die van FC Utrecht thuis. Daar balen wij als Supportersvereniging Ajax onwijs van, want wij staan voor goed gevulde uitvakken. Dat haalt op de tribunes immers het beste in elkaar naar boven en komt de sfeer in het stadion ten goede. Lege uitvakken zijn geen gezicht.

Wat is er precies aan de hand? Men is flink teleurgesteld dat de gemeente Amsterdam besloot het aantal voor FC Utrecht-supporters beschikbare kaarten in de Johan Cruijff Arena ten opzichte van de editie van afgelopen seizoen terug te brengen. De afspraak voor zondag was dat FC Utrecht in eerste instantie vijfhonderd kaarten kon afnemen. Zodra deze verkocht waren, kon de club extra kaarten aanvragen, wat ook gebeurde. 

Precies daar ging het mis, zo lezen we op het digitale huis van Supportersvereniging Utrecht. De gemeente Amsterdam blijkt niet bereid goedkeuring te geven voor honderd tot honderdvijftig extra kaarten aan supporters van Utrecht. De gemeente schroeft het aantal uitsupporters dus, in strijd met de gemaakte afspraken en de normalisatie, terug in plaats van dat dit aantal kan worden verhoogd. Volgens de aanhang van Utrecht worden gemaakte afspraken niet nagekomen.

Wat ons betreft is het ontzettend jammer dat de Utrecht-aanhang zich genoodzaakt ziet dit besluit te nemen. De afgelopen jaren zijn veel positieve stappen met alle betrokken partijen gezet weer volle uitvakken te realiseren in zowel Amsterdam als Utrecht. Er was de afgelopen jaren ook duidelijk verbetering waarneembaar. Ajax kon vorig seizoen - na een geleidelijke opschaling - na jaren weer met 1200 supporters naar Galgenwaard afreizen.

FC Utrecht was vorig jaar met circa 630 supporters in het uitvak in de Arena vertegenwoordigd. Dit aantal wordt nu dus plots teruggeschroefd en dat is teleurstellend. Zeker omdat FC Utrecht, de supportersverenigingen en de gemeente Utrecht eensgezind optrokken en oplossingen aandroegen. Zelfs het aanbod van FC Utrecht om extra beveiliging mee te nemen zag de gemeente niet zitten.

Het is goed te lezen dat de Utrecht-aanhang duidelijk maakt dat de inspanningen van Ajax en Supportersvereniging Ajax om tot volle uitvakken te komen worden gewaardeerd. De onderlinge verstandhoudingen zijn dan ook goed. In dat kader is het dan ook fijn te lezen dat ze het in Utrecht andersom 'zuur zouden vinden als Ajaxsupporters van de actie van de gemeente Amsterdam de dupe worden'.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >