Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over Ajax - Heracles Almelo

Ajax is dit seizoen een feest om te zien voetballen, zeker in de Johan Cruijff Arena. Of het ook tijdens Heracles-thuis genieten wordt, dat moet blijken. Een goede voorbereiding kan helpen en daarom drie dingen die je moet weten over Ajax - Heracles!

23 november 2019 - 10:41
drie-dingen-1200-heracles
Vorig seizoen eindigde Ajax - Heracles nog in 1-1. © Sjoerd Tullenaar

Trainer Heracles: ‘We zijn geen angstgegner voor Ajax’
Van de laatste vier keer dat Ajax tegen Heracles speelde, won de ploeg maar één keertje... Afgelopen seizoen snoepten de Heraclieden de ploeg van Erik ten Hag maar liefst vijf punten af en het seizoen ervoor wist Heracles ook al een keer te winnen.

Opportunistisch als de voetbalwereld is, komt het woord ‘angstgegner’ al snel om de hoek kijken. Heracles-trainer Frank Wormuth wil daar echter helemaal niks van weten en stelt tegenover Tubantia dat alles totaal anders is.

“Echt, vergeet het. Dat was een totaal andere situatie. Ajax - Heracles was vorig seizoen de eerste wedstrijd van het seizoen (1-1), ze waren nog zoekende. Ajax zit nu in een heel andere flow. Ze doen het overal zo verschrikkelijk goed.”

“We moeten dus iets doen,” weet Wormuth, die er vanuit gaat dat zijn collega-coach erop is gebrand om dit keer overtuigend te winnen. “Ik denk dat Ten Hag tegen zijn spelers zegt: dat van vorig seizoen was eens maar nooit meer, win met 10-0 van Heracles. Ze zullen gemotiveerd zijn. We zijn zeker geen angstgegner voor Ajax.”

Wormuth kan tegen Ajax geen gebruik maken van Navajo Bakboord. De jeugdinternational kampt met een knieblessure. Achter de naam van Mauro Junior staat een vraagteken.

Mogelijk minuten voor Eiting en zijn gogme
Hij moest van ver komen, maar Carel Eiting zit bij de wedstrijdselectie. Ten Hag is gecharmeerd van de middenvelder, die ver werd teruggeworpen door een blessure.

Ten Hag: “Eiting begon goed in de voorbereiding en viel toen helaas weg. Toen het elftal vorm kreeg, was hij niet beschikbaar en dan gaat het team verder. Nu is hij al een aantal weken medisch fit en deed al het nodige ritme op bij Jong Ajax. Hij wordt nu steeds fitter en moet de concurrentie aangaan. Zaterdag zit hij bij de selectie.”

De trainer stelt een topfitte Eiting uitstekend te kunnen gebruiken, maar het is wel een kwestie van flink opschakelen voor de Ajacied.

“Carel is een speler met veel gogme en dat kunnen we zeker gebruiken,” aldus Ten Hag. “Hij is een vormgever op het middenveld en kan oplossingen aandragen, opbouwend en aanvallend. Daar is hij sterk in. Als hij weer in de juiste dynamiek en tempo mee kan, dan gaat hij weer een rol spelen.”

Mogelijk zien we de kleine ‘professor’, zoals zijn ploeggenoten hem liefkozend noemen, wat eerste stappen maken richting een echte terugkeer.

Ajax uitstekend op schot in de Johan Cruijff Arena
Het regent dit kalenderjaar doelpunten in de JC Arena. Ajaxdoelpunten wel te verstaan. Feyenoord werd met 4-0 naar huis gespeeld en FC Utrecht kreeg met dezelfde cijfers klop. Tegen sc Heerenveen kwam Ajax ook al tot een kwartet treffers: 4-1, terwijl FC Emmen met 5-0 huiswaarts ging.

Dit kalenderjaar kwamen de Ajacieden in twaalf van de vijftien thuisduels in de eredivisie minstens vier keer tot scoren. Dat zijn lekkere statistieken en het klopt ook wel bij het beeld wat we hebben: het is namelijk genieten van dit Ajax.

In totaal was de ploeg van Ten Hag in eigen huis al 62 keer trefzeker dit kalenderjaar. We gaan er dan ook weer goed voor zitten als Dennis Higler het duel tussen Ajax en Heracles in gang fluit. Hij doet dat zaterdagavond om stipt 19.45 uur.

Het is overigens de eerste keer dit seizoen dat Higler een wedstrijd van Ajax fluit.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >