Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Denk aan milieusticker als je met auto naar Lille - Ajax gaat!

Ajax speelt woensdag 27 november in het Stade Pierre Mauroy tegen Lille OSC. De club weet zich daar gesteund door 2589 Ajaxsupporters, die vrij mogen reizen richting Frankrijk. We hebben wat handige info voor de autorijders onder die groep.

13 november 2019 - 11:34
lille-stadion-1200
2589 Ajaxsupporters vinden straks hun weg naar Stade Pierre Mauroy. © Pro Shots

We hebben namelijk even contact gezocht met onze vrienden van de ANWB en zij raden supporters die Ajax met de auto achterna reizen aan een zogeheten milieusticker aan te vragen. In Frankrijk rijd je geregeld door milieuzones en dan is zo’n sticker achter je voorruit verplicht.

Rij je door een milieuzone zonder sticker achter je voorruit en je wordt gesnapt, dan volgt een stevige boete op kenteken. Deze valt bij terugkeer in Nederland geheid op je deurmat. 

De Fransen zijn nog wel eens veranderlijk en kunnen zomaar tijdelijke milieuzones instellen in en rondom steden. In Lille en omgeving geldt momenteel een tijdelijke milieuzone.

De ANWB raadt in elk geval aan een milieusticker aan te vragen. Het kan namelijk ook zijn dat er op jouw route - waar geen milieuzone is - een ongeluk is gebeurd, waardoor je moet omrijden en zomaar toch onbedoeld in zo’n zone verzeild raakt. 

Een milieusticker kost je inclusief verzendkosten 4,21 euro en de levering duurt 10 dagen. Dus snel in actie komen is wel een goed idee. Een ontzettend goed idee zelfs, want het aanvragen is nog best een ingewikkeld proces. Aanvragen kan hierrrrr. Je komt dan op een door de Franse overheid opgezette website die niet heel simpel oogt.

Er zijn tevens websites die de Franse milieusticker voor veel meer geld verkopen, maar trap daar niet in. Vind je de website voor het aanvragen van de milieusticker te ingewikkeld, dan staat op deze site ook een stukje uitleg naar de mensen toe. Stap voor stap wordt daar uitgelegd hoe je dingen moet aanvliegen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >