Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax zonder Veltman maar met Blind tegen Heracles

De interlandperiode is een gepasseerd station en dus kunnen we ons opmaken voor Ajax – Heracles. Het perspraatje van Erik ten Hag in aanloop naar die wedstrijd is altijd een goed startpunt.

22 november 2019 - 13:29
veltman-blind-1200
Blind gaat sowieso starten tegen Heracles. © Pro Shots

Heracles is een tegenstander waar Ajax het de laatste tijd best lastig mee heeft gehad, al is Ten Hag van mening dat dit eerder aan zijn eigen ploeg ligt, dan aan de ploeg uit Almelo. Feit is wel dat Ajax van de laatste vier ontmoetingen slechts één overwinning overhield.

Dat Ten Hag het duel met Heracles serieus neemt blijkt wel uit zijn woorden over de opstelling. Hij start met de meest sterke formatie en houdt daarbij geen rekening met Lille-uit van komende woensdag.

In Lille kan de trainer immers geen gebruik maken van de geschorsten Daley Blind en Joël Veltman. Het is voor Ten Hag geen reden om dingen uit te proberen tegen Heracles, al moet hij Veltman noodgedwongen missen.

“We spelen tegen Heracles. Daar gaat het nu om. Pas daarna kijken we naar Lille. Ja, uiteraard speelt Blind, natuurlijk. We moeten kampioen worden. Elke wedstrijd is belangrijk. We kunnen niks laten liggen en dan speel je met je sterkste opstelling.”

Toch zal Ten Hag een vervanger laten spelen voor Veltman, want de Ajacied kampt met een spierprobleem en zit zaterdagavond niet bij de wedstrijdselectie. Noussair Mazraoui is wel fit genoeg en Carel Eiting keert eveneens terug op de reservebank.

Ook tijdens de wedstrijd – mocht de stand het toelaten – ziet Ten Hag weinig reden om dingen te gaan testen in aanloop naar het treffen met Lille. “Als de stand het toelaat, hoe acteert de tegenstander dan nog? Dan is het ook geen goede test meer, qua weerstand,” klonk het vanachter de microfoon.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >