Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Vrouwen wint en hoeft tweede plaats niet langer te delen

Ajax Vrouwen heeft zondag een reguliere overwinning geboekt. Althans, het is de bedoeling dat je het een reguliere overwinning kunt noemen. De ploeg van Danny Schenkel kende in het nog korte seizoen ups en downs, maar heeft dankzij een 0-2-zege op Excelsior/Barendrecht nu de tweede plaats in handen.

03 november 2019 - 16:59
lewerissaexccar
Lewerissa schoot Ajax Vrouwen vroeg in de tweede helft op rozen. © Pro Shots

Grappig genoeg maakte Ajax Vrouwen het verschil door twee keer goed uit de kleedkamer te komen, want de doelpunten vielen in de eerste en 46ste minuut. Marjolijn van den Bighelaar en Vanity Lewerissa schoten raak in Rotterdam, waar werd gespeeld in het stadion van Excelsior.

De winst is een welkome opsteker voor Ajax Vrouwen, want het laatste eredivisieduel werd met 1-4 verloren van PSV. Tussendoor werden wel twee goede resultaten neergezet in de Eredivisie Cup, maar uiteindelijk wil je ook in de competitie goed presteren.

Koploper PSV blijft maar winnen en is nog altijd zes punten weg, maar er werd dit weekeinde door Ajax Vrouwen wel een gaatje geslagen met FC Twente. De Twentse voetbalsters repareerden twee keer een achterstand tegen PEC Zwolle, maar winnen bleek een brug te ver.

Deze kleine verschillen kunnen verderop in het seizoen van belang blijken, want begin 2020 worden de punten gehalveerd en gaat de kampioenspoule van start. Behalve de schaal worden er ook twee startbewijzen voor de Champions League vergeven, want onlangs werd bekend dat Nederland een tweede club mag inschrijven.

De volgende wedstrijd van Ajax Vrouwen is 15 november. Dan wordt op De Toekomst aangetreden tegen VV Alkmaar voor het eerste duel in de 'terugronde'.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >