Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Vrouwen houdt stand op bezoek bij sc Heerenveen

Ook in de tweede wedstrijd van de terugronde in de eredivisie heeft Ajax Vrouwen het beter gedaan. Dat blijkt nu zelfs concreet, want na een tegenvallend eerste optreden tegen sc Heerenveen werd er nu met 0-1 gewonnen. Een rake kopbal van Eshly Bakker maakte over negentig minuten gezien het verschil.

24 november 2019 - 16:45
bakkerheerenveencar
Ajax Vrouwen boekt progressie ten opzichte van het thuisduel. © Ajax Images

Ajax Vrouwen had thuis geen idee hoe het ten aanval moest trekken tegen Heerenveen, waardoor het uitdraaide op doelloos rondspelen. Daar was zondag in Friesland gelukkig geen sprake van. Er deden zich diverse kansen voor, waarbij Vanity Lewerissa betrokken was. En Desiree van Lunteren mikte een vrije trap over.

Diverse pogingen waren dus te hoog en daarom probeerde Bakker het door de bal naar beneden te knikken. Dat werkte! Een tegendraadse kopbal is altijd een mooi gezicht en na de stuit werd deze met grote vreugde begroet door de ploeg van trainer Danny Schenkel, die achteraf in minuut 43 een beslissende slag sloeg.

Het verschil was daarmee gemaakt, maar de wedstrijd nog verre van beslist. Heerenveen had in de tweede helft namelijk het beste van het spel, waardoor het aankwam op bikkelen en volhouden. Dat lukte ternauwernood. Wat als Heerenveen een kans voor open doel niet had gemist, maar wel had gemaakt?

Dan was het laatste kwartier misschien heel anders verlopen. Gelukkig voor Ajax Vrouwen slaagde het erin om tijdens de slotfase uit de problemen te blijven, bleek 'de nul' ook tijdens de vier minuten blessuretijd heilig en gaan de drie punten mee terug naar Amsterdam.

Ajax Vrouwen bekleedt in de eredivisie nog altijd de tweede plaats, maar er is na vorig weekeinde wel iets veranderd. De achterstand op PSV werd teruggebracht naar vier punten. Dat is interessant en biedt serieus mogelijkheden als de punten richting de kampioensronde worden gehalveerd.

Die kampioensronde is echter nog vijf reguliere wedstrijden weg en er kan nog van alles gebeuren. We zijn om te beginnen benieuwd wat er vrijdag de 29ste op stapel staat als Ajax Vrouwen het op De Toekomst opneemt tegen PEC Zwolle. Twee dagen later spelen directe rivalen PSV en FC Twente de eerste van enkele aanstaande toppers.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >