Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax mist spelers, Lille moet het doen zonder assistent-trainers

Er breken beslissende momenten aan in de poulefase van de Champions League. Het is in groep H nog geen uitgemaakte zaak wie er doorstoot en uitgerekend nu moet Ajax twee spelers missen vanwege een schorsing, maar ook Lille OSC kampt met een gemis: twee assistent-trainers zijn vertrokken.

21 november 2019 - 11:11
dingenlilajacar
Bij afwezigheid van Veltman moeten er andere Ajacieden opstaan. © Pro Shots

Erik ten Hag moet een oplossing bedenken om het gemis van de geblesseerde David Neres (knie) plus de geschorsten Daley Blind en Joël Veltman op te vangen. Dit alles natuurlijk met dank aan de gebeurtenissen in de 68ste minuut van Chelsea-uit, waarna beide spelers met een geelrode kaart werden weggestuurd.

Het werd op Stamford Bridge vervolgens 4-4 en alsof dat nog niet erg genoeg was, kampt Ajax in Frankrijk dus nog steeds met de naweeën van die vreemde beslissingen. Ook bij Lille zijn echter dingen aan de hand. Dit alles overigens zonder dat de club zelf er veel aan kan doen.

Lille is 'slachtoffer' van de recente ontwikkelingen bij Tottenham Hotspur, waar José Mourinho is aangesteld als opvolger van de ontslagen Mauricio Pochettino. Mourinho neemt assistent-coach João Sacramento en keeperstrainer Nuno Santos mee naar dat prachtige nieuwe stadion als onderdeel van zijn nieuwe trainersstaf.

De link met Mourinho is snel gelegd als je bedenkt dat beiden de Portugese nationaliteit hebben, maar feit is wel dat Lille op zoek zal moeten naar opvolgers. Een keeperstrainer is ongetwijfeld zo gevonden, maar hoofdtrainer Cristophe Galtier moet wel op zoek naar een nieuwe rechterhand.

Het zou fijn zijn als we over een weekje kunnen concluderen dat Lille niet was opgewassen tegen Ajax, al zou het net zo prettig zijn als Ten Hag het zekere voor het onzekere neemt en 'gewoon' een clever plan verzint.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >