Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Welke bijnaam hoort bij welke Ajacied?

'De witte Socrates', 'De Pitbull', 'Super Jan', 'De Kraanvogel'... Door de jaren heen zijn tal van bijnamen verzonnen voor spelers, trainers en assistenten van Ajax. Precies daarover gaat deze quiz! Weet jij elke Ajacied aan de juiste bijnaam te koppelen?

07 november 2019 - 11:30
bijnamen-1200
De pitbull krijgen jullie van ons cadeau. Zo zijn we ook wel weer! © Pro Shots

De bedoeling is simpel. In het schema hieronder zie je een flink lijstje bijnamen. Lukt het jou alle spelers in te vullen die bij de bijnamen horen? De meesten vul je vast zo in, maar er blijven wellicht nog best een hoop vakjes open... Wie was in godsnaam 'De Vuurtoren'? Of 'De Vlo'?

Het gaat om bijnamen voor zowel spelers als trainers. Het kan gaan om bijnamen die op de tribune bedacht zijn door supporters, maar ook medespelers of media verzinnen soms prima bijnamen. Deze hebben we ook meegenomen in de lijst. 

Misschien zijn we niet helemaal compleet, maar we vullen wel aan als we leuke tips krijgen. Dus voel je vrij ons te tippen!


Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >