Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

Stoeltje 63: Brexitdeal

Er wordt weer voorzichtig gesproken over de BeNe Liga, weet ik via Twitter. Goed idee. Een paar stevige wedstrijden per jaar extra. Ik zou persoonlijk echter nog een stapje verder gaan. Ajax mag wat mij betreft mee in de Brexitdeal, mee naar de Premier League.

24 oktober 2019 - 11:03
stoeltje63ajachecar

Ajax - Chelsea was in ieder geval al een heerlijk voorproefje. Zo'n wedstrijd die vanaf het begin alle kanten op kan. Vanaf minuut één zag je dat van verslappen geen enkele seconde sprake zou kunnen zijn. Negentig minuten focus, geen seconde ruimte voor gebrei tegen je eigen sores. Een echte échte tegenstander. Stel je voor dat je dat ook in de competitie geregeld zou hebben.

Ik was voor een keertje met de auto, wegens herfstvakantiehuisjeweekje in Drenthe. Na het potje luisterde ik daardoor weer eens naar Langs de Lijn en hoorde schaatscoach Jillert Anema. Hij vergeleek de ontwikkeling van topsporters met tuinieren. Als je dat niet goed doet, krijg je blaren. Doe je het wel naar behoren, dan krijg je eelt. En dat gun ik Ajax ook, wat meer tuinieruren op niveau. Nog meer eelt.

Vanaf minuut één zag je dat van verslappen geen enkele seconde sprake kon zijn

Uiteraard is Ajax ook zonder deze enige positieve uitkomst van een Brexitdeal al aardig op stoom. Stel je voor dat Ajax - Chelsea twee jaar terug op het programma had gestaan. Er had een andere sfeer geheerst, dat weet ik zeker. Er waren bijvoorbeeld al meer toeschouwers geweest die vooral voor de club uit Londen waren gekomen. Lui die zelden in de Johan Cruijff Arena te vinden zijn. Die vooral voor Messi en Modric komen.

Het verkrijgen van zo'n kaartje is nu voor die mensen al een stuk lastiger. Of ze zijn de laatste anderhalf jaar veranderd in supporters die geregeld komen. Voor Ajax. Wie wil Tadic en Ziyech niet tweewekelijks zien? Ajax - Chelsea voelde, als je het zo bekijkt, al veel meer als een reguliere competitiewedstrijd. De Champions League is van toetje meer en meer hoofdgerecht geworden.

Jammer dat uiteindelijk met 0-1 verloren werd. 0-0 was mooi geweest. Maar wie weet is zo'n realiteitscheck helemaal niet zo slecht. We zijn nog altijd Chelsea niet. Gelukkig niet. Vorig weekeinde was Ajax in Waalwijk en zondag is die routineklus tegen de nummer één van het rechterrijtje. De eelt groeit hier zonder tripjes naar Manchester, Liverpool en Birmingham ook gestaag door.

Daarnaast kan dit blaartje in Londen gewoon recht getrokken worden, in de mooiste competitie van de EU. Dat zal ze leren.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >