Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
[

Londen, we komen eraan!

Dinsdag 5 november staat al een tijdje met rood omcirkeld in de agenda. Chelsea-uit, een geweldige wedstrijd in een prachtige stad. Dit moet wel een mooi Europees tripje worden.

18 oktober 2019 - 13:38
awaydaylondengastblogcar

Door: Rick Klumper

Al weken moest ik het van mijn mede-seizoenkaarthouder aanhoren... “Als we Chelsea loten dan gaan we naar Londen, hè” Prima, dacht ik nog... Een kans van één op acht. Eind vorig seizoen nog beleefden we een paar heerlijke dagen in de Engelse hoofdstad rondom de halve finale van de Champions League en eerlijk is eerlijk... het was voor herhaling vatbaar.

Een minuut na de loting had ik de eerste appjes al te pakken. Er was geen ontkomen meer aan, we gaan naar Londen. Vlucht geboekt, hotel geboekt, vrij geregeld van werk en alleen nog een kaartje bemachtigen. Er was een reële kans dat het zou lukken met de scanpunten van vorig seizoen op zak. Het grote aftellen kon dus beginnen.

Misschien was ik wat naïef, ik geef het toe. Maar als het niet zou lukken, hadden we in ieder geval een paar mooie dagen in Londen. Met een biertje op Leicester Square wachten tot de wedstrijd begint, is geen straf! En in het ergste geval zouden we in een kroegje kijken.

Toeval of niet? Stuk voor stuk bij clubs uit Londen zijn geen uitsupporters welkom

Met de beelden van feestende Ajacieden in Valencia nam de zin in de trip naar Londen alleen maar meer toe. Hoe heerlijk is het om de longen uit je lijf te zingen om de ongeslagen reeks van Europese uitwedstrijden voort te zetten? Echt iets om naar uit te kijken!

Tot dat ene bericht. De Uefa straft Ajax en er gaan geen uitsupporters mee naar Londen. Toeval of niet? Dezelfde avond wordt bekend dat Rode Ster Belgrado, ook bekend als Crvena Zvezda, geen fans mee mag nemen naar Tottenham Hotspur en Eintracht Frankfurt is niet welkom bij Arsenal. Stuk voor stuk bij clubs uit Londen.

Ik begrijp dat ze daar momenteel wel wat anders aan hun hoofd hebben dan het begeleiden van voetbalsupporters, maar is dit niet wat overdreven? Ik weet niet wat er allemaal gebeurd is in Valencia, maar als ik de Uefa was, zou ik me richten op het straffen van bijvoorbeeld de racistische uitingen van de Bulgaren in hun interland tegen Engeland.

Het zal allemaal wel. Zoals gezegd, de vlucht en het hotel zijn geboekt en een rondje op sociale media maakt duidelijk dat er honderden mede-Ajacieden ook 'gewoon' richting Londen gaan.

Laten we er ondanks alles een prachtige trip van maken!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >