Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

De mooie bokkenpruik van Hakim

Weet je nog...? Toen je als klein jochie of meisje stond te voetballen buiten? Dat je lol maakte, maar plots de stem van je vader of moeder hoorde: “We gaan eeettennn!”

28 oktober 2019 - 08:21
bokkenpruik-ziyech-1200

Juist, daar werd je chagrijnig van. Je stond namelijk op dat trapveldje te doen wat je het allerleukste vond en dan wil je daar niet mee stoppen. “Ah mam, toe, nog tien minuten...” Een onverbiddelijke blik maakte duidelijk dat je toch echt moest komen.

Ongeveer dit gebeurde zondag tijdens de klassieker (4-0) in minuut 73 met Erik ten Hag in de rol van vervelende papa of mama. “Hakim, we gaan eeeetteennn!” De blik van de Ajacied stond gelijk op onweer.

Begrijpelijk. Ziyech stond vanaf de allereerste minuut van Ajax - Feyenoord op het veld om lol te trappen. Het was zichtbaar. Continu zag je bij de spelmaker de lach. Hij deed wat hij het allerleukste vond en wilde daar nooit meer mee stoppen.

Als je dan uit de speeltuin weg moet, terwijl je vriendjes mogen blijven, dan baal je

Zo verzond hij voor rust een werkelijk fenomenale steekbal op Quincy Promes. Tot een doelpunt leidde het niet, maar Ziyech lachte zijn tanden bloot. Hij genoot. Wat later liepen hij en Donny van de Beek elkaar in de weg, maar ook hierom werd gelachen.

Liefhebber Ziyech waande zich tegen Feyenoord in een heerlijke voetbalspeeltuin. Als je dan uit die speeltuin weg moet, terwijl je vriendjes nog mogen blijven, dan baal je. Dan gaat de bokkenpruik op, wordt een pruillip zichtbaar en gooi je met je kicksen.

We kennen het toch allemaal. En is dat erg? Welnee.

Ten Hag heeft het beste voor met Ziyech, net zoals onze ouders dat ook hadden als ze ons van een trapveldje wegplukten. Ziyech kampte de laatste maanden met pijntjes en dus is het niet gek even gas terug te nemen als die mogelijkheid zich voordoet.

Ziyech mag vrijdagavond weer lekker spelen in Zwolle. Hopelijk mag hij dan tot laat buiten blijven.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >