Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

Ajacieden kunnen gelukkig ook winnen zonder groots te spelen

Nee, een regenachtig Den Haag is geen zonnig Valencia. En het Cars Jeans Stadion is al helemaal geen Mestalla. Maar we kunnen het best een teken van volwassenheid noemen dat Ajax, achteraf bekeken, zonder al te veel problemen wist te winnen van ADO Den Haag. Het werd 0-2.

06 oktober 2019 - 18:01
fotoverslagopener1920adoaajacar

ADO-uit is altijd een beetje een aparte wedstrijd. Er is geen uitvak aanwezig, het is een wedstrijd die niet echt leeft en om het helemaal compleet te maken, wordt er op een slechte kunstgrasmat gevoetbald. Dus nee, het is niet dat je zegt van: ADO-uit, zin in!

Op die manier bewogen de Ajacieden zich ook over het veld, maar toen vond Hakim Ziyech het genoeg. De spelmaker maakte zich eens goed boos en bezorgde Klaas Jan Huntelaar op die manier een doelpunt, zullen we maar zeggen. Helaas bleef het daar lange tijd bij.

Niet omdat Ziyech bozer en bozer werd op zijn medespelers, maar vooral omdat de bij elkaar gevoetbalde kansen niet werden afgemaakt. We hebben vaak genoeg gezien dat Ajax dan vroeg of laat een tegentreffer moet incasseren, maar dit keer niet. De ploeg blijft anno nu op de been.

En niet voor het eerst besliste Ajax de wedstrijd tijdens het eens befaamde 'Haags kwartiertje'. Wij dachten van: nu gaat het komen, maar er kwam niets. En toen schoof David Neres de bal maar binnen, om aan te tonen dat de Ajacieden wel degelijk kunnen counteren.

De foto's zijn van Pro Shots.

Als je klaar bent met foto's kijken, dan is het aan jou om te bepalen wie we moeten opschrijven als Ajacied van de Wedstrijd. Er zijn meerdere spelers die zich – ondanks het mindere spel – kandidaat hebben gesteld en we zijn benieuwd op wij de keuze valt. Stemmen kan via deze link!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >