Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ziyech vierde basisspeler die interlands kan laten schieten

Hakim Ziyech kan de interlandperiode benutten om eventjes bij te komen van drukke tijden. De spelmaker van Ajax laat de oefenpotjes van Marokko tegen Libië en Gabon schieten. Het ligt zelfs in de lijn der verwachtingen dat hij spoedig terugkeert naar Amsterdam.

09 oktober 2019 - 15:53
ziyechtrustaaaggghhhhcar
Ajax kan Ziyech al snel weer in de armen sluiten. © Pro Shots

Ziyech werd in de slotfase van de wedstrijd tegen ADO Den Haag naar de kant gehaald. Die wissel vond niet geheel ontoevallig plaats zodra de tussenstand op 0-2 was gebracht. De parel van Ajax kampt namelijk al enige tijd met klachten aan zijn lies.

Het punt is dat Ziyech ook amper de kans krijgt om te herstellen omdat er altijd weer een volgende wedstrijd wacht. Behalve nu. De 'Atlasleeuwen' spelen twee vriendschappelijke potjes en daarbij is de aanwezigheid van Ziyech niet per se gewenst.

Ziyech is al de vierde basisspeler die deze weken rustig aan kan doen. Edson Álvarez speelt een oefenpotje met Ajax tegen sc Heerenveen, Sergiño Dest denkt na over de Verenigde Staten of Oranje en komt niet in actie, terwijl Lisandro Martinez niet werd vrijgegeven aan Jong Argentinië.

De kans dat Noussair Mazraoui namens Marokko wel in actie komt is bijzonder klein. De rechtsback maakt een wat moeilijke periode door en wordt de laatste weken aangeduid als 'niet-wedstrijdfit'.

De volgende wedstrijd van Ajax staat trouwens pas op de rol voor zaterdag 19 oktober. Dit betreft een bezoek aan RKC Waalwijk.

https://twitter.com/anouaramrani/status/1181925187601743874

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >