Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ziyech stellig over kanonskogel: 'Mooiste uit mijn carrière'

Hakim Ziyech maakte al heel wat fraaie treffers in zijn loopbaan, maar zijn rake kanonskogel in Estadio Mestalla is volgens de spelmaker met stip de mooiste van allemaal.

03 oktober 2019 - 09:28
ziyech-mooiste-1200
Ziyech richt zich tot het uitvak na zijn wonderschone treffer. © Pro Shots

“Dit was mijn mooiste,” sprak Ziyech stellig en zonder nadenken in de catacomben van Mestalla. Tegen onder andere Ajax Life legde hij uit waarom. “Het moment van de wedstrijd speelt daarin een rol en ook het podium waarop ik 'm maak.”

Het is inderdaad nogal een verschil of je zo'n goal maakt in een brullend Mestalla of op een kunstgrasveld in de eredivisie. Het was dan ook een plaatje, al zo vroeg in de wedstrijd.

Ziyech dribbelde in de achtste minuut vanaf rechts naar binnen en uit het niets volgde een verwoestend schot met links. De bal suisde over Jasper Cillessen, die er ondanks een uiterste krachtsinspanning niet meer bij kon, daalde net op tijd en de inslag vond plaats in de winkelhaak.

De vraag was of hij vooraf gekeken had naar Cillessen. De goalie stond immers wat ver voor zijn hok, vond de Spaanse media achteraf ook. “Nee, ik keek niet naar Cillessen. Ik trok naar binnen en zag de ruimte om te schieten. De bal daalde gelukkig net op tijd.”

Volgens de aanvaller is het niet zo dat hij op moment van raken al wist dat het een goal zou worden. “Nee, pas als je de bal op het laatste moment ziet dalen en hij voorbij Jasper gaat, heb je het gevoel dat hij erin gaat.”

Nog voor rust kopieerde Ziyech bijna zijn openingstreffer, maar ditmaal schoot hij de lat boven Cillessen zowat aan stukken. “Ja klopt, toen had ik dus net niet het geluk dat hij er via onderkant lat inging,” aldus de lachende spelmaker.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >