Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ziyech is jaloers op kwaliteit van Tadic: 'Kans, goal!'

Wie is zijn grootste held? Gaat hij net zo lang door als Klaas Jan Huntelaar? Hoe vindt hij het als het stadion zijn naam scandeert? En wat doet hij als-ie thuis is? Hakim Ziyech ontwijkt in het vragenvuur in ons nieuwe magazine geen enkele supportersvraag en antwoordt eerlijk als altijd.

18 oktober 2019 - 11:58
ziyechtadicbullcar
Als je elkaar echt niet mag, ben je nooit zo succesvol. © Pro Shots

Uiteraard komt de band tussen Ziyech en Dusan Tadic ter sprake, want op het veld vinden de twee elkaar zo gemakkelijk. Dit terwijl er op de achtergrond al sinds de start van vorig seizoen verhalen sluimeren dat het duo de schijn ophoudt en elkaar totaal niet moet.

“Ik denk dat we elkaar zo gemakkelijk vinden omdat we echt van het spelletje houden. Daardoor ontstond al snel een klik en begrepen we elkaar in het veld. Als je bepaalde zaken in elkaar herkent, komt het er ook veel makkelijker uit,” reageert Ziyech op de vraag van supporter Robin Opdam (22).

“Ik vraag me ook echt af hoe al die verhalen over dat we elkaar niet zouden liggen de wereld in komen. Echt geen idee hoe dat kan. We gunnen elkaar alles. Het maakt bij ons echt niet uit wie er scoort of wie de assist op zijn naam krijgt.”

“We zijn altijd blij voor elkaar,” benadrukt Ziyech nog maar eens. “Als je ons ziet spelen op het veld, dan kun je niet anders concluderen dan dat die verhalen complete bullshit zijn.”

Wat Ziyech stiekem wel graag zou doen, is een kwaliteit pikken van Tadic. Die vraag werd gesteld door Niels van Sleeuwen (21) en van alle vragen vond Ziyech dit de leukste, wat Niels een shirt met krabbel van de spelmaker oplevert.

Het antwoord is ook leuk. “Ik zou iets meer van Klaas Jan Huntelaar en Tadic willen hebben,” deelt Ziyech na enig nadenken. “Zij hebben die echte killersmentaliteit in het zestienmetergebied. Dat vind ik mooi: kans, goal.”

Ben je benieuwd naar het volledige interview met Overmars of wil je 'gewoon' voortaan ons magazine ontvangen? Sluit je dan aan bij SV Ajax!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >