Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Wel of niet kiezen voor Ajax maakt voor Mexicanen veel verschil

Er is meer dan talent alleen nodig om te slagen in de voetballerij. Ook een geslaagde transfer kan grote impact hebben op iemands loopbaan. Vraag dat maar aan Edson Álvarez en Diego Lainez. Wie? Nou, die Mexicaan die ook in de belangstelling stond van Ajax...

15 oktober 2019 - 16:09
mexicojuweelcar
Lainez bespringt Álvarez om de Mexicaanse titel te vieren. © Pro Shots

Zondag 18 december gaat de boeken in als een bijzondere dag voor iedereen die supporter is van Club América. De grootste club van Mexico wordt dankzij een 0-2-overwinning op Cruz Azul na een poosje eindelijk weer kampioen, voor de dertiende keer alweer.

Álvarez scoort die dag twee keer, maar vergeet ook de aanvallende impulsen van Lainez niet op de linkerflank. Die impulsen zijn zo goed dat Ajax zich meldt voor de nu negentienjarige buitenspeler. De belangstelling is concreet en de transfersom vormt ook al geen struikelblok, maar dan slaat de twijfel toe.

Bij Lainez welteverstaan. De Primera División lonkt. En dat klinkt ook aantrekkelijk. Zozeer zelfs dat Lainez zijn jawoord geeft aan Real Betis Sevilla. De overgang naar Ajax ketst af. Het sprookje van seizoen 2018/2019 heeft er gelukkig niet onder te lijden: de Ajacieden blijven Europa verbazen, winnen de KNVB-beker en worden op prachtige wijze kampioen.

Om het niveau van de selectie op peil te houden, wordt Álvarez aangetrokken. Hij speelt zich direct in de basis. Verrassend genoeg niet als verdediger, maar op het middenveld. Als onderdeel van het blok van twee zessen. Grappig hoe zoiets loopt. Álvarez is zelfs tot twee keer toe van ongekende waarde, door te scoren onderweg naar de Champions League en in het hoofdtoernooi.

Dromen komen uit! De Mexicaan wordt omarmd in Amsterdam en ook in het shirt van Ajax lacht het voetballeven hem van harte toe. International was-ie al, de 21-jarige was zelfs actief op het WK, en het kan eigenlijk allemaal niet op. Voor Álvarez althans. Als je jezelf bij Ajax staande houdt, kun je straks overal terecht.

Van de twee kroonjuwelen van het Mexicaanse voetbal schittert er echter nog slechts eentje, schrijft de krant Milenio deze week in een uitgebreid artikel. Dat is een terechte constatering. Het kan niet op voor Álvarez, maar hoe is het nu met Lainez? Hij verpietert op de bank bij Real Betis en kwam dit seizoen, verspreid over vier invalbeurten, tot slechts 44 speelminuten.

Het hield vorig seizoen ook al niet over voor de aanvaller. Terwijl een nieuwe generatie Ajacieden furore maakte op het hoogste en mooiste Europese podium, slaagde Real Betis er niet in zich te ontworstelen uit de middenmoot van La Liga. Lainez moest het stellen met invalbeurtjes van meestal een minuutje of twintig.

Het gebrek aan speeltijd bij Real Betis zorgde zelfs voor een opmerkelijk bericht: Lainez hoopt via een omweg straks alsnog bij Ajax terecht te komen. De familie Lainez zou niets liever willen dan een herkansing voor Diego, die nu wel staat te popelen om naar Amsterdam te vertrekken.

De familie ziet Álvarez natuurlijk ook schitteren in de Johan Cruijff Arena. En Diego kijkt mee.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >